Nyheter

Peter Hedström totalfemma - Nydebuten gav blodad tand, Peter kör rally redan nästa helg igen.
Hedström totalfemma

- Nydebuten gav blodad tand, Peter kör rally redan nästa helg igen.

Det blev nydebut med mersmak när Peter Hedström i helgen avverkade över tolv mil i fullfart tillsammans med kompisen Patrik Westerberg i en Mitsubishi Lancer Evo X.

Peter hade innan en stort sett obefintliga notkunskaper, men under rallytävlingen Finnskogsvalsen har de tillsammans börjat komma in i kommunikationen mellan förare och co-driver.

- Jag tog det nästan onödigt lugnt och höll på att köra av vägen på grund av det, men vi har nog kommit runt 20% på väg med notinlärningen, under milen som vi kört, säger Peter Hedström.

Första sträckan började med avåkning, men Peter tog sig loss och efter insats av Patrik kunde de fortsätta.

- Patrik fick ge sig ut och rensa bort snö i fronten, det immade igen kolossalt och vi tappade runt 1,5 minuter på detta, berättar Peter Hedström.

Efter avåkningen byggde de tillsammans upp tempot sträcka för sträcka och sista sträckan Lönnskogen, gick riktigt bra.

- Jag fick en riktigt fin känsla i bilen och lärde mig mer och mer av notläsningen och fick ett bra flyt i körningen mot slutet.

Total femteplats inspirerar till nya körningar och redan i väntan på att hämta bilen från Parc Ferme, så anmälde sig Peter till nästa helgs Midvintersprinten i Hällefors.

- Det känns härligt att vara i mål och få så många mil bakom ratten på en helg, nu ska vi köra Midvintersprint nästa helg, den tävlingen vann jag 2008 i en evo-femma, minns Peter.

Anders Ekström