Nyheter

Hårdare motstånd i 4WD i Rally SM 2016
P-G blir en utmaning. Det är konkurrenterna i Trimmat 4WD på det klara med. Men en kul sådan!

- Fast egentligen ska vi inte kunna utmana. Han är rutinerad internationellt medan vi bara är bra på hemmaplan, säger Jerker Axelsson. Som regerande mästare tog Jerker sitt andra raka SM-guld förra året. Men han lyckades inte med målet att vinna samtliga deltävlingar. Än mindre alla sträckor.
- Nu får vi definitivt tagga ner på den ambitionen, för med P-G:s rutin ska han bara vinna. Men krånglar det lite tekniskt kan sekunderna fort rinna iväg, säger Jerker.

Eftersom P-G tävlat mest internationell på senare år är det inte alla som mött honom.
- Vi körde Grupp N när han gjorde något inhopp 2007. Då tog vi några sträcksegrar i alla fall, fortsätter Jerker. Superrutinerade Mats Jonsson har både vunnit över P-G, och förlorat.
- Det blir väl lite tuffare nu. Men visst är det fränt och det kan hända mycket när vi är många som vill och kan vara med i täten. En utmaning, säger Mats.

Fjolårets bronsmedaljör, Robin Friberg, lutar åt att ta ett sabbatsår.
- Jag har tappat sugen. Men det hade varit kul att åka mot P-G, det har jag aldrig gjort. Han har en fruktansvärd fart. Det kanske kan bli något inhopp, säger Robin. Hans teamkompis Thomas Thunström har för avsikt att starta.
- Det är bra för sporten att P-G återkommer, absolut! Men det är en katastrof om han inte vinner, för ska vi andra ha någon chans måste han få fel på Skodan, säger Thomas.

Varken Patrik Åkerman eller Johan Rudengren kör premiären, utan följer P-G:s framfart på distans.
- Jag skulle nog våga satsa en bra slant på att P-G vinner, säger Patrik.
- Jättekul att P-G kommer! Kan han hålla ordning på Skodan blir han jättefarlig, säger Johan.

För det är onekligen mycket teknik som ska fungera i bilarna.

- Materialmässigt är det nog hugget som stucket mellan oss. Så det är upp till den som sitter mellan ryggstödet och ratten hur det ska sluta. Men hårdare motstånd än så här kan vi inte få. Det blir roligt, avslutar Jerker Axelsson.

Annemo Friberg