Nyheter

P-G Andersson lyfter Rally-SM
Ett verkligt lyft för hela rallysporten! Så lyder arrangörernas syn på att forne fabriksföraren P-G Andersson gör comeback i Rally-SM.

Mästerskapspremiär är det i Gävle den 5-6 februari. Att den dubble juniorvärldsmästaren från Årjäng kommer till start tas emot med glädje.
- Det är alltid en extra kick för oss arrangörer när det kommer något nytt. Och P-G är sannerligen inte vem som helst, säger Kalle Andersson, tävlingsledare för premiären.

Förening en MAS, Motorarrangörerna i Sverige, har tagit över driften av mästerskapet. Att då få starta med att en av Sveriges största förare återvänder är stort.
- Riktigt, riktigt kul! Det här lyfter mästerskapet ännu mer och attraherar publiken. Den längtar alltid efter att få se våra stjärnor i skogen. Det finns en handfull förare vi gärna vill ha med, P-G tillhör definitivt den skaran, säger Stefan Thaleman, vice ordförande i MAS.

De senaste två åren har P-G Andersson kört rallycross på VM-nivå, men han gör nu comeback i rally på hemmaplan. Förutom två JVM-guld i rally har han också mängder med rutin från internationellt tävlande världen runt. Åren 2011-2012 var han framgångsrik i Asien tillsammans med co-drivern Emil Axelsson. I SM-premiären i Gävle blir det återigen Axelsson som sköter noterna i deras Skoda Fabia WRC.

Kalender Rally-SM 2016
5-6/2 Rally Bilmetro, Gävle
26-27/2 Östersund Winter Rally. Östersund
5-7/5 South Swedish Rally, Karlskrona
6-13/7* Sprint SM, Norrköping
19-20/8 AM-Snapphanerallyt, Hässleholm
9-10/9 East Swedish Rally, Linköping
30/9-1/10 Rally Uppsala, Uppsala


Annemo Friberg