Nyheter

Jari Saarinens sjätte seger i Marknadsnatta
Jaris sjätte seger i Marknadsnatta

En som satte upp ett högt tempo direkt var Mjölbys Jari Saarinen/Jörgen Fornander för att sätta respekt bland de övriga toppförarna. En av favoriterna fick bryta redan efter den inledande sträckan. Det var Kristoffer Nilsson, Hässleholm som tvingades ge upp då transmissionen bråkade. Efter det var det kunde Jari att ta sin sjätte seger i Elektrikerna Marknadsnatta. Segermarginalen skrevs till 23,8 sekunder före Skodaföraren Anders Lundin, MK Rimo.

-Den här segern satt väldigt skönt i två bemärkelser nämligen att bilen och motorn höll som varit bekymmer tidigare i år. Det andra är att var min sjätte seger i tävlingen och det blir säkert ett svårslaget rekord, v ar Fordekipages efteråt.

Trea i tävlingen blev Joakim Längberg Linköpings MS var tio sekunder efter Skodaföraren men sin välanvända Mitsubishi. Ledaren i Super cupen Roland Eliasson Östgöta BF rattade i sin Mitsubishi på sjätteplats i finaltävlingen och det gav honom segern totalt i Svenska Rallycupen 2015.

I 2wd-klassen var det de båda i topp i tabellen som gjorde upp vem som skulle vinna slutsegern i Svenska Rallycupen. För att Motalas Daniel Damberg skulle var Storfors Jimmy Olsson tvingad att bryta. Daniel visade tillsammans med duktige Torbjörn Kadebro i högerstolen att Jimmy skulle få det tufft i tävlingen. Vid målgång efter fem sträckor stod den röda Volvon från Motala högst upp på prispallen med 1,2 sekunders marginal till Jimmys 940. Trea i klassen blev Tomas Lången Pettersson tillsammans med Motalasonen Toni Sundqwist i deras Ford Escort7,3 sekunder efter tvåan.

Rallycrossmästaren från Mjölby Daniel Wall/Lina Jonasson visar att han kommer att duktig rallyåkare också. En fjärdeplats i detta 25 man starka A-förarklassen. Det finns ytterligare förare åker fort nämligen MK Kopparbergs Mattias Ledin vann B 2wd klassen och blev sexa totalt. Den största klassegern i 2wd tog C-föraren Mårten Hearthly, Mjölby. Han var närmare 50 sekunder före tvåan Daniel Westlund, Kullings MS. I vanliga fall sitter han i högerstolen i den Volvo 940 som då körs Maths Johnsson.

I Volvo originalklassen blev hemma seger i A/Bklassen genom DanielAndersson/Madelene Andreasson och i C-klassen blev det Alex Wikvist, Rönne MK.

I Grp E-klassen skall man tydligen heta Hampus för att vinna. I A-B- klassen blev H Böe segerherre och C-klassen H Larsson.

Appendix K klassen 72-81 tog Mats Lind- vall, Valdemarsvik hand om segern före Benny Ericson och Ruben Davidsson, VÖMK som trea.

I Ungdomsklassen segrade Elias Lundberg Sala före Åtvidabergs Lukas Kindgren fast i sluttabellen i Svenska Rallycupen blev det tvärtom.

Det största bekymret under hela tävlingen var när ett flyktingar skulle in till Limmernäs vid sträcka 4. Efter lite diskussioner mellan varandra löste det sig till bådas belåtenhet