Nyheter

Ingen lång paus för Tom Kristensson efter förra helgens tävling
Det blev inte någon lång paus för SMK Hörbys Tom Kristensson efter förra helgens SM-tävling i Uppland. Tom berättar:

- I veckan som gick dök det upp en möjlighet att testa en nybyggd bakhjulsdriven BMW M1 1,6T, som går in i den nationella klassen för trimmade 2 hjulsdrivna bilar, och byggts av det småländska teamet Drive VXO. Bilen har körs framgångsrikt i årets SM av välmeriterade PG Andersson.

- Ägaren av teamet, Hans Bååth, vill utvärdera och utveckla bilen så mycket som möjligt, och efter en test i mitten avveckan blev det en sen anmälan till Wäxjö MS tävling Dackefejden i lördags.

- Bilen är ett projekt, som Hans driver, och som går ut på att skapa en framtidssäkrad rallybil, eftersom den är utvecklad för att köras på bio- och syntetiska bränslen, och det huvudsakliga syftet med rallysatsningen är att testa alternativa bränslen under tuffast tänkbara förhållanden, vilket rallykörning är.


Foto: Kristian Lindberg

Dackefejden är en anrik tävling som i år ingick i de nationella cuperna Sydsvenska Mästerskapet och MAS Cupen. Att det finns potential i bilen visade Tom, med inhoppande co-drivern Joakim Sjöberg, då man vann den trimmade 2 WD-klassen med 49 sekunder efter 4 specialsträckor på 4,5 mil. Sista sträckan vann man även totalt före totalsegraren Mattis Olsson i en fyrhjulsdriven Ford Fiesta R5

- Har gått helt och hållet safe och clean och det finns potential, det har känts bra, säger Tom vid målgången.

- Målet var testa och fortsätta att hjälpa till med att utvärdera och utveckla bilen och det har gått åt rätt håll hela dagen.

Tom Kristensson Motorsport