Nyheter

Tom Kristensson ser fram emot andra deltävlingen i Rally-SM
Tom Kristensson ser fram emot andra deltävlingen i Rally-SM

SMK Hörby Tom Kristensson och co-driver Andreas Johansson ser verkligen fram emot den andra deltävlingen i årets Rally-SM, Vinterpokalen i Sandviken som avgörs på lördag. Man kör samma bil som i Hälingerallyt, en Skoda Fabia RS Rally2 från det tjeckiska teamet Keane Motorsport.

- Ser enormt mycket fram emot ännu ett vinterrally, säger Tom

- Nu har vi en tävling i ryggen, både med bilen och med vinterväglag, efter Hälsingerallyt för 3 veckor sedan. Där tog vi en tredjeplats, och med bara en liten marginal upp till andra platsen, något vi var mycket nöjda med.

- Vi har idag dessutom haft möjligheten att köra lite test och både känslan och tempot känns bra, så på lördag blir det bara att gasa, men samtidigt undvika de förrädiska snövallarna.


Bild: Göran Bodin

I Toms klass, Internationella 4WD, där med all sannolikhet även totalsegraren återfinns, är det samma getingbo som i förra tävlingen. Både segraren Dennis Rådström och tvåan Fredrik Åhlin finns med i anmälningslistan plus ett helt koppel andra segeraspiranter. Den ende som saknas är VM-rutinerade Patrik Sandell, men i gengäld har erfarne Stig Andervang tillkommit

Tävlingen innehåller ca 10 mil specialsträckor fördelat på 6 olika, och avgörs helt på lördagen med start tidig morgon och målgång på eftermiddagen. Vägarna är perfekta vintervägar enligt arrangören Sandvikens MK. En del tö men frost på detta har gjort att det är en bra isskorpa. På lördag förväntas någon plusgrad på dagen i tävlingsområdet, så det är lite behagligare, framför allt för åskådare och servicepersonal, än den stränga kyla som var i Hälsingerallyt