Nyheter

Regler för Svenska RallyCupen 2024, nyheter i Appendix K.
Nu är reglerna för Svenska RallyCupen 2024 klara, några små justeringar har gjorts efter de synpunkter som inkommit under året från både tävlande och arrangörer, ändringar fastslogs under ett arrangörsmöte i början på året.

Största förändringen sker för Appendix K, där delar vi nu klassiska och historiska. Det blir nu två tävlingsklasser i en cupklass - precis som vi redan nu har för 4wd och grupp E.
Det innebär en klass med bilar tillverkade fram till och med 1971, den andra klassen för bilar tillverkade 1972-1981. De tävlande räknar poäng från respektive tävlingsklass som sedan går ihop i en Appendix K tabell.

En andra justering är minsta antal startande ekipage för att räkna full poäng vid en deltävling, tidigare har vi haft ett minsta antal på sex startande ekipage i en klass, nu justerar vi till minst fem startande ekipage för att räkna fulla poäng.

En liten justering från arrangörerna är att anmälan stänger två timmar tidigare. Stänger vi anmälan klockan 18:00 istället för klockan 20:00 onsdag tio dagar före tävling ger det oss och arrangörerna två värdefulla timmar. Det gör att vi hinner göra seedning av startlistan samma kväll, något som i sin tur gör att arrangören kan lämna program med startlista för tryck redan samma kväll.

Fortsatt räknas minst en deltävling bort i slutresultatet vid fem arrangerade deltävlingar, det krävs start i minst fyra deltävlingar för att vara med och dela på prispotten.

Årets säsong startar med två nygamla arrangörer, comeback i Malmköping hos Flens MS den 18:e maj och den 8:e juni kör vi Kolsvarundan hos Kolsva MS. Tredje deltävling en riktig sommarklassiker med Kullingstrofén. Emiltrofén gör andra raka säsongen, nu den 31:e augusti. Final 28:e september med Marknadsnatta hos Västra Östergötlands MK.

Läs hela reglementet och mer info på cupens hemsida, www.svenskarallycupen.se

Tävlingskalender 2024:
>> 18/5: Violen-Rallyt, Flens MS.
>> 08/6: Kolsvarundan, Kolsva MS.
>> 03/8: Kullingstrofén, Kullings MS.
>> 31/8: Emiltrofén, Vimmerby MS.
>> 28/9: Marknadsnatta, Västra Östergötlands MK.


Partners 2023:
Tractive, MotorsportShopen, Pirelli / Apex, Racepart Sweden, BMsport, Autoracing, #FkkCancer.

Jeremias Ericsson