Nyheter

Veteran startar åter i 1300 Rallycup
Nu på lördag den tjugosjunde januari går första deltävlingen i 1300 Rallycup av stapeln. Det kommer ske i Gestrikerallyt i trakterna runt Järbo.

På startlinjen kommer veteranen Ola Strömberg, Nora MK, stå tillsammans med unge junioren William Israels från Dala-Järna. Ola har hunnit med att bli sjuttiosex år fyllda. Att ta med sig en ungdom tycker han känns jättebra. Han hoppas kunna dela med sig lite av den erfarenhet han har efter cirka femtio års tävlande. Samtidigt sjunker ju medelåldern ner under femtiostrecket i ekipaget. Att blanda ungdomlig entusiasm med erfarenhet kan vara ett bra koncept menar Ola.Ola som nu lever pensionärsliv i Spanien har fortfarande kvar kärleken i sin sport och menar att det inte finns något roligare och mer utmanande än att lägga iväg på en avlyst rallyväg.

Rally är tyvärr ingen billig sport. Trots att Ola valt att tävla med billigast tänkbara bil i den billigaste cupen så hade inte pensionen räckt till. Det är faktiskt några utomstående företag samt många privata personer som tagit initiativet att bidra för att skapa de förutsättningar som behövs. Ola blev först överraskad av initiativet och självklart tacksam. Utan detta hade det väl fått bli gungstolen i Spanien säger han.

Nu ska det bli otroligt intressant att se vad vi kan åstadkomma jämfört med alla yngre duktiga förmågor som kör med likadana bilar som han och alltså på lika villkor. "Tidigare hängde vi med i toppen men jag måste inse att åldern tar ut sin rätt. I rally kan man ju bara mäta sin kapacitet genom att jämföra med andra. Facit kommer när vi är i mål" säger han.

Bilen då? Jo den står i Frövi utanför Örebro där Olas gamle vän Karl-Göran Figge Nederfeldt bor. Det är han och kompisen Stig-Åke Hedmark som pysslar om den och servicebilen. "Utan dem hade det inte heller blivit något åka av" säger Ola och tillägger: "Där finns över hundrafemtio års erfarenhet. Så bortser vi från unge William så är vi ett verkligt seniorgäng. Så häftigt att ungdomar och riktigt gammelgamla plus allt där emellan kan umgås och tävla tillsammans".

För mer info finns en hemsida (www.ola-stromberg.se) och en facebookgrupp (Ola Strömberg Rally).