Nyheter

Från en kall snödriva i Huddiksvall till festfylld bilsportsgala i Jönköping
Från en kall snödriva i Huddiksvall till festfylld bilsportsgala i Jönköping Den första deltävlingen i årets Rally-SM inramades av ett fantastiskt vinterväder i Hudiksvall, med ca 20 grader kallt, klarblå himmel och en bra mängd med snö utmed sträckorna. För göteborgaren Mattias Adielsson och hans co-driver Bosse Holmstrand började säsongen inte bra, utan redan efter ca 2/3 av den första specialsträckan tog äventyret i Hälsingerallyt slut.

- Vi gjorde ett försök att sätta en bra tid på första sträckan, men det är stora risker och små marginaler och denna gång träffade vi en vall för mycket och blev stående, säger Mattias Adielsson.

På lördagen arrangerades även Bilsportsgalan 2024, på Elmia i Jönköping, bara drygt 60mil från Hudiksvall. Adielsson/Holmstrand var nominerade till årets rallyförare/co-driver och det aktuella priset skulle delas ut sent på lördagskvällen. Tack vare den sena utdelningen fanns det tid för herrarna att ta sig ner till den småländska staden.

- Det var en grym skillnad att stå i snön och frysa, till att komma fram till Jönköping och bli årets rallyförare 2023 och att ta emot Bilsport Award, ett oerhört stolt ögonblick i karriären, avslutar Mattias Adielsson.

Sofia Arstadius