Nyheter

Tom och Andreas i ett getingbo i SM-premiären i rally i Hudiksvall
SMK Hälsinge arrangerar årets första deltävling i SM i rally på lördag i skogarna utanför Hudiksvall. Det ser ut att bli en riktig vintetävling med mycket snö och kallt för de tävlande. Man skall avverka sex specialsträckor på sammanlagt 88 km. Huvudkvarteret för tävlingen är Arena Hagmyren, som är mer känd för andra hästkrafter, och där även sista sträckan körs som en publiksträcka.

SMK Hörbys Tom Kristensson med som vanligt Andreas Johansson, Eskilstuna MK vid sin sida startar i klassen Internationella 4WD i en Skoda Fabia RS Rally 2 från det Tjeckiska teamet Keane Motorsport, för första gången i en Skoda och för första gången i en 4WD på vinterunderlag

Tom och Andreas klass är ett riktigt getingbo. Bland de 16 anmälda finns inte mindre än fem tidigare världsmästare i Junior-VM och WRC 2, det kunde varit sex, om inte den dubble juniorvärldsmästare PG Andersson valt att starta i klassen 2WD i en Toyota Corolla.

Störst favorit till seger i klassen och även totalt är regerande mästaren, och nästan hemmaföraren, Patrik Flodin, Ilsbo MK. Andra starka kandidater är Pontus Tideman, Dennis Rådström, Fredrik Åhlin, Mattias Adielsson, Patrik Sandell, Jonas Åkesson och Albin Nordh.

- Jag har inte kört någon vintertävling sedan Rally Sweden i Junior-VM 2020 och då i en 2WD-bil. Om man nu kan kalla det för vintertävling, då snön lyste med sin frånvaro, och sträckorna mest bestod av grus med isinslag. Därför är det är svårt att säga var jag står på riktiga vintervägar.

- Idag, torsdag, har vi dock genomfört en test en bit från Hudiksvall med bilen. Det blev ett antal mil på teststräckan, och det har gått väldigt mycket framåt under dagen, så jag är väldigt nöjd och ser med tillförsikt fram emot tävlingen, men det blir tufft, avslutar Tom