Nyheter

Fem deltävlingar väntar Svenska RallyCupen 2024
Samtidigt som årets 30-tal pristagare i Svenska RallyCupen mottagit sina priser för säsongen var det dags att presentera nästa år från scenen på festlokalen Safiren i Katrineholm.
- Allt var osäkert in i det sista, men efter ett telefonsamtal började hjulen snurra igen och på ett par dagar var sista pusselbiten på plats, förklarar Crister Nystrand nöjt.

Det har varit en hård kamp mot klockan för att få en kalender klar, och vi är faktiskt sent ute mot vad vi och de tävlande önskar. Fyra deltävlingar har varit klara en tid, men inte förrän under tisdagens kväll kom så sista beskedet som säkrade 2024 års säsong. Med få datum att välja på och att mängden större tävlingar allt mer hamnat under perioden augusti och september har gjort arbetet svårt för att få en bra spridning.
- Våren är tuff att hitta större tävlingar, samtidigt är konkurrensen hård för att undvika onödiga kalenderkrockar med t.ex. SM-serien, men efter tisdagens besked fick vi en tävling i juni och allt var klart - vi ser nygamla och väletablerade arrangörer för cupen.

Premiären sker i Flen, där Violen-Rallyt inleder den 18:e maj, för att nå ännu en deltävling innan semestertider var 8:e juni enda lediga lördagen, in som räddning kom Kolsva MS med Kolsvarundan. Sommaruppehåll till den 3:e augusti där vi ser Kullingstrofén, en tävling som årligen levererar ett av årets största startfält och med stor publiktillströmning tar plats i kalendern.

Debut i år för Vimmerby MS och Emiltrofén, klubben som setts med flera tävlande i cupen gör nu en andra raka säsong som arrangör, den 31:e augusti ställs riktningen mot Vimmerby igen för Emiltrofén. En annan arrangör som årligen levererar stort startfält och mycket publik är Marknadsnatta.

Final också i år, men en stor nyhet för Västra Östergötlands MK är att rallyt körs den 28:e september, nästan en månad tidigare än vanligt. Ett par anledningar till flytten, dels kan man på ett tidigare datum komma över ett helt annat vägnät, en annan är självklart förhoppningen om trevligare väder för tävlande, funktionärer och publik!

Kalendern är klar, då fortsätter jobbet att sätta regler och förhandla fram en prispotten från våra partners - ett arbete som kommer pågå under vintern.

Tävlingskalender 2024:
>> 18/5: Violen-Rallyt, Flens MS.
>> 08/6: Kolsvarundan, Kolsva MS.
>> 03/8: Kullingstrofén, Kullings MS.
>> 31/8: Emiltrofén, Vimmerby MS.
>> 28/9: Marknadsnatta, Västra Östergötlands MK.

Partners 2023:
Tractive, MotorsportShopen, Pirelli / Apex, Racepart Sweden, BMsport, Autoracing, #FkkCancer.
Följ Svenska RallyCupen:
Officiell hemsida: http://www.svenskarallycupen.se
Facebook: https://www.facebook.com/SvenskaRallycupen
Instagram: https://www.instagram.com/SvenskaRallycupen

Jeremias Ericsson