Nyheter

Mille Johansson avslutade Rally-EM starkt i Ungern
Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm körde i helgen finaltävlingen i årets Junior-EM i rally i Ungern. Tillsammans med kartläsaren Johan Grönvall från Arvika satte dom flera topptider, men tappade tid på en punktering och slutade sexa.

- Sista EM-tävlingen för säsongen gick helt okej, med tanke på punkteringen. Vi visade bra fart i detta tuffa rally mot tuff konkurrens från förare som kört detta rally flera gånger. Jag hade tidigare världsmästaren Pontus Tidemand med på plats som coach, vilket var givande till sista dagen där jag provade en annan körteknik som ledde till bättre sträcktider, säger Mille.

- Det har varit en bra helg bortsett från att vi tyvärr återigen fick punktering. Vi är ytterligare några erfarenheter rikare som vi kan ta med oss till nästa säsong, säger Johan.


Foto: FLAT-OUT media agency

Mille och Johan slutar åtta i årets Junior-EM, deras första säsong i mästerskapet där de tävlat ihop med slovenska teamet IKsport. De har tagit flera sträcksegrar och utmanat om pallplatserna, men haft en del problem och otur som stoppat dom från att köra hem de mest framskjutna placeringarna.

- Denna säsong har vart väldigt intensiv, rolig och framförallt nyttig för nästkommande äventyr. Ett stort tack till alla som gjort det möjligt. Nu blickar vi framåt mot nästa säsong, som vi ska göra ännu bättre, avslutar Mille.

Resultat: https://bit.ly/3ZLp7Kj

Sebastian Bourghardt