Nyheter

Mille Johansson tillbaka på pallen i Slovenska rallymästerskapet
Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm körde i helgen Rally Nova Gorcia, ingående i det Slovenska mästerskapet. Tävlingen var en genomkörare inför finalen i Junior-EM i Ungern om två veckor, och första testet med den nya Opel Corsa Rally4 Mille ska köra där.
Foto: fotoModlic

Tävlingen, som Mille ledde under förra året när han tävlade i mästerskapet, slutade med en andraplats i klassen för Rally4-bilar.

- Tävlingen var ett bra test inför Ungern med både regn, upptorkande och torrt väder. Vi har testat olika däck från Hankook, och känner oss mer redo inför nästa tävling. Tyvärr fick vi två punkteringar som gjorde att vi inte kunde köra för seger, men det var inte målet med helgen ändå, säger Mille som denna helgen hade danska Ditte Kammersgaard som kartläsare.

Under tävlingen, som var en utvärdering av den nya bilen tillsammans med teamet IKsport, tog Mille och Ditte totalt fem sträcksegrar i klassen med 27 startande ekipage.

- Det kändes bra i den nya bilen, vi testade olika saker och hittade förbättringar hela tiden samtidigt som jag kom in i bilen mer och mer. På slutet kände jag mig som hemma, och är nöjd med farten vi hade.

Nu väntar finalen i Junior-EM, som avgörs i Ungern den 7-8 oktober. Mille och ordinarie kartläsaren Johan Grönvall ligger 10:a i mästerskapet efter en tuff säsong med mycket problem.

- Nästa tävling i Ungern kommer bli spännande, en tuff tävling med varierande underlag och vägkaraktär hela tiden. Men det ska bli kul att få köra där, och avsluta säsongen på topp, avslutar Mille.

Resultat: https://bit.ly/3PMRsM3

Sebastian Bourghardt