Nyheter

Oväntade segrare i TV svängen
Efter en månads uppehåll gjorde nu cupen omstart med TV-svängen med SMK Hörby som arrangör. Sex sträckor av klassisk Hörbymodell utmanade och gjorde också att några av toppförarna i respektive klasser slutade sin dag i skogen. 4WD tappade tidigt Robin Adolfsson/Nicklas Jidflo, Växjö och A VOC/Grupp F blev också av med sin toppförare Henrik Levin/Sam Karlsson, Hörby.

När Robin bröt så gick segern med stor marginal till Fredrik Nilsson/Andreas Johansson, Hörby. En dröm som alla Hörbyförare har nu gått i uppfyllelse för Fredrik. Grattis!!!

I A 2WD gjorde hemmaföraren Victor Hansen/Victor Johansson ett lokalt gästspel med utmärkt resultat. Parets långa erfarenhet från svenska och internationella tävlingar har gjort att de utvecklats till ett verkligt elitekipage. Nästan 20 sekunder blev marginalen till Thomas Grönberg/Mikael Johansson, Oskarshamn. Men efter Thomas var det tätt, Per Eriksson/Tobias Gunnarsson, Krisdala slutade bara en sekund efter och Jacob Johannesson/ Danny Holgersson, Gullabo ytterligare 1,8 sekunder efter. Thomas andra plats i tävlingen för också upp honom till andra plats i den totala cuplistan.

B 2WD har legat Johannes Haraldsson/Magnus Lörd i topp hela året. Så även denna gång men inte allra längst fram där Henric Nilsson/Björn Johnsson, Asarum parkerar nio sekunder före Johannes.

Wille och Magnus Gad, Älmhult tar i C 2WD ännu en topplacering nästa två minuter före Robert Svensson/Kim Johansson, Asarum.

Grupp E klasserna har en väntad och en helt oväntad segrare. I A/B klassen segrar Johan Kastenman/Josefine Gråberg, Kristianstad. I sin tolfte TV sväng sedan 2004 vinner han nästan 20 sekunder före Patrik Lund/Tobias Pettersson, Målilla. Johan har genom åren gjort sig mest känd i en sladdande trimmad Volvo 940 och har genom åren kort olika modeller av Volvo men också Mitsubishi, VW och Opel. Men nu en stor framgång i en Grupp E bil.

Det var den oväntade, den väntade var Emil Degerman/Aron Gunnarsson, Älmhult som tog sin tredje raka seger och är nu helt klart kandidat för att bli vinnare av SSRCs prispottslistan.

I A/B- förare VOC/grupp F vinner Jim Nilsson/Jörgen Jönsson, Hörby före Carl Ryke/Joakim Amar, Karlskrona. Carl har mest kört spintar med stor framgång i år men hade fart även för en längre tävling.

I C-klassen tog Linus Larsson/Olivia Kristensson, Arlöv en andra plats och det gör att de ligger femma i prispottslistan. Vann gjorde Hannes och Christer Håkansson, Asarum med nästan en halv minut.

Tyvärr kan vi konstatera att Vetlandas tävling ställs in på grund av för få anmälda. Detta innebär att Temahallen Grussprint blir sista tävlingen 2023. Skynda att anmäla er dit och till den efterföljande festen på Vannaröds slott.

Anmälan till tävling på www.resultaservice.com och till festen på www.ssrc.se.
Välkomna till Sydsvenska Rallycupen 2023!!

Mats Bergman
Anders Martinsson