Nyheter

Mattias Adielsson utökar sin ledning i Grus-SM i rally
Mattias Adielsson tillsammans med kartläsaren Bosse Holmstrand utökar sin ledning i Grus-SM efter dagens andra plats i Varas tävlingen Hårdingen.

- Passande namn på tävlingen, Hårdingen, för det blev riktigt hårt på slutet. Det fattades en tiondel för oss att komma etta. Det blev lite för passivt första vändan och en riktig push på andra vändan räckte inte riktigt den här gången, säger Mattias Adielsson.

- Vi är dock nöjda med dagen, bilen och däcken har fungerat perfekt och det viktiga är att vi utökar ledningen i serien inför den sista deltävlingen. Först är det dock fullt fokus på sista deltävlingen av Rally-SM om tre veckor. Vi ligger två där men siktet är inställt på guld även där, avslutar Mattias Adielsson.

Rally-SM Grussprint är en spännande tävlingsform inom Rally-SM som äger rum på grusvägar. Det är en kortare, intensivare och snabbare tävlingsform än traditionella Rally-SM. Här tävlar förarna vanligen på en sträcka, runt 3-5 kilometer, som körs flera gånger. Grussprinttävlingar genomförs vanligtvis på en enda dag och förarna tävlar mot klockan för att få den sammanlagt bästa tiden.

Resultat Hårdingen
1. Melvin Bengtsson Kullings MS 8:57,4
2. Mattias Adielsson Göteborgs MF +0,1s
3. Johan Lundqvist SMK Trollhättan +14,4s


Aktuell poängtabell 2WD Rally-SM Grussprint 2023
1. Mattias Adielsson Göteborgs MF 97p
2. Daniel Röjsel Anderstorp Racing Club 83p
3. Emrik Smedberg Wäxjö MS 63p

Rally-SM Grussprint Kalender 2023
29 april Timmerhultsprinten Laholm
3 juni Hovdalasprinten Hässleholm
29 juli Mästarmötet Älmhult
27 augusti Hårdingen Vara
23 september Dackefejden Växjö