Nyheter

Mattias Adielsson går för seger i EC Snapphanerally
Mattias Adielsson går för seger i EC Snapphanerally EC Snapphanerally i Hässleholm startar imorgon, fredag, som den näst sista deltävlingen i årets Rally-SM. Göteborgaren Mattias Adielsson och Bosse Holmstrand finns på startlinjen med sin Yokohama skodda Toyota Corolla och målsättningen är att vinna.

- Det känns som vi har bra ordning på bilen och vi själva är mycket taggade och revanschsugna. Jag har alltid presterat bra i Hässleholm och trivs med vägarna och arrangemanget där. Vi behöver verkligen få till ett resultat i toppen så inte serien springer ifrån oss, säger Mattias Adielsson.

EC Snapphanerally startar på fredag med två sträckor på garnisonsområdet strax utanför centrala Hässleholm. De sträckorna körs på asfaltunderlag, vilket kan göra det mycket svårare. Under lördagen skall sedan ytterligare sex specialsträckor avgöras innan målgången vid klockan 16,00. Adielsson har en femte plats som bäst under säsongen, något som han nu vill förbättra.

- Vi ligger tvåa, tio poäng efter ledaren, så det här kommer bli tufft. Vi kommer köra för seger det finns inget annat i det här läget. Jag tycker att vi har börjat få ordning på bilen så att den passar min körstil på ett bra sätt nu, det känns som det nu är en riktig vinnarbil, avslutar Mattias Adielsson.

SM-tabell efter deltävling 3
1. Emil Karlsson Hällefors MK 69p
2. Mattias Adielsson Göteborgs MF 59p
3. Johan Lundqvist SMK Trollhättan 46p

Urban Andersson