Nyheter

Hedströms Motorsport - Kör för seger i EM-finalen
Kör för seger i EM-finalen

- Peter siktar högt i Tyskland tillsammans med Ulrik Linnemann

Det har varit en strålande helg för Hedströms Motorsport, med fina placeringar i både Crosskart-SM och Rallycross-EM. Ulrik Linnemann visade än en gång att han tillhör eliten i EM samtidigt som teamets unga påläggskalv i Crosskart, Elias Nilsson glänste i sin körning hemma i Östmark. Nu spänner teamboss Peter Hedström bågen och kastar in en sen anmälan till EM-finalen.

Peter har bestämt sig att än en gång visa de mästartalanger han besitter bakom ratten på teamets Hyundai i20. Tre podium på fyra försök har Peter hittills levererat i år. Han är även den ende som i år som besegrat mångfaldige Världsmästaren Johan Kristoffersson, då han knep segern i RallyX i Nysum tidigare i år framför näsan på Johan.
- Segern över Johan i Danmark är en av de enskilt största i karriären, jag kommer gå för seger i Tyskland, det är inget annat som gäller, menar Hedström. Samtidigt vet Hedström hur svårt det kan vara, trots bra kapacitet både i chaufför och bil.
- Det är bara att se på Michalak i Höljes, som satte enorma varvtider där i Hyundaien både före och under tävlingen, men det var hela tiden otur med i spelet, menar Hedström.

Som vi tidigare aviserat så är teamets danske rallycross-ess Ulrik Linnemann med till EM-finalen, som körs på tyska Estering i Buxtehude strax väster om Hamburg. Den kvicke Jyllänningen har sedan han signade för Hedströms, levererat två raka podiumplatser i rallycross-EM. Detta genom att vara trea i Höljes och nu förra helgen, tvåa efter EM-ledande Anton Marklund i Belgien.
- Linnemann kommer bli farlig även i Tyskland, han har ju abonnerat på podiumplatser sedan han började köra vår Polo, så det känns betydligt bättre att ha honom med i teamet än som motståndare utanför, skrattar Hedström. Teamets unge Crosskart Xtremeförare Elias Nilsson från Likenäs var i helgens SM i Östmark oslagbar i kvalet. Nilsson radade upp tre kvalheatsegrar, stod i första led i finalen och slutade på tredje plats. Tredje raka finalen för Elias, som inledde SM med seger i Tomelilla och nu ligger på andra plats i SM, endast sex poäng efter ledande Jimmy Bergander.

Torsbysonen Isac Egonsson i en annan av teamets Crosskart Extreme, gjorde en fantastisk comeback i samma tävling och slutade fyra i finalen.

EM-finalen på Estering i Tyskland körs 19-20 augusti och samtidigt är det även dags för deltävling fyra av fem i Crosskart-SM på Malmabanan i Västerås. Det är med andra ord laddat för ännu en spännande motorsporthelg om drygt en vecka.

Anders Ekström
Hedströms Motorsport.