Nyheter

Mille Johansson utmanade om pallplatserna i Rally-EM på hemmaplan
Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm körde i helgen EM-deltävlingen Royal Rally of Scandinavia på hemmaplan i Sverige. Tillsammans med kartläsaren Johan Grönvall från Arvika utmanade Mille om pallplatserna hela helgen, och slutade femma i Junior-EM efter att ha vunnit den sista sträckan.

Royal Rally of Scandinavia kördes för första gången i Karlstad och Värmland. EM-deltävlingen bygger vidare på arvet från Rally Sweden i regionen, men nu som sommartävling.

Mille och Johan fick en bra start på tävlingen och satte starka tider i den tuffa juniorklassen, de hade en hård fight om tredjeplatsen hela rallyt - och slutade som femma, bara sekunder från tredjeplatsen.

- Jag är väldigt nöjd med vår tävling. Vi har haft bra fart hela helgen. Det var synd vi tappade lite tid på lördagsmorgonen, men annars har det flutit på riktigt bra. Det har vart en hög nivå i klassen hela helgen, säger Mille.


Foto: FLAT-OUT media agency

Mille och Johan var snabbast och vann den avslutande sträckan, powerstage, som kördes över det klassiska Colins Crest.

- Vi har en väldigt bra känsla i bilen just nu. På sista sträckan gjorde vi en attack, och var snabbast.

Royal Rally of Scandinavia var den första större tävlingen för Mille med noter i Sverige, sedan han tog körkort för bara några veckor sedan. Tillsammans med Johan Grönvall och teamet IKsport med deras Ford Fiesta Rally4 visade Mille att de hänger med i tempot hos den absoluta europaeliten.

Femteplatsen var Mille och Johans bästa resultat i årets EM-serie, efter två tuffa tävlingar som inledde säsongen i Polen och Lettland.

Nu väntar tre deltävlingar på asfalt i årets Junior-EM, med start i Italien 29-30 juli.

Sebastian Bourghardt