Nyheter

Tom Kristensson och Andreas Johansson startar i årets andra deltävling i Europamästerskapet, ERC.
Tom Kristensson och Andreas Johansson startar i årets andra deltävling i Europamästerskapet, ERC. Årets andra deltävling i Europamästerskapet i rally avgörs på turistön Gran Canaria, med namnet ERC Islas Canarias. Tävlingen, som kördes första gången 1977, har Las Palmas som utgångs punkt. De 13 specialsträckorna på sammanlagt 19 mil körs till största delen i bergen på ön och helt på asfaltunderlag.

Efter Shakedown och kvalificeringssträcka på torsdag eftermiddag är det start med en kort superspecial på torsdagskvällen, medan resterande 12 sträckor avgörs på fredag och lördag.Däckvalet kan vara lurigt, då det kan vara klarblå himmel och sol på serviceplatsen i Las Palmas, men komma regn på sträckorna uppe i bergen, ofta kombinerat med dimma. Väderprognosen för helgen säger att det kan bli ganska ostadigt, men inte så varmt som det varit i början på veckan.

Tom har erfarenhet från tävlingen då han körde här 2018 i Junior-EM för Opel Junior Rally Team och i år kör han och Andreas i högsta klassen för TRT Citroen Rally Team med en Citroen C3 Rally2 bil, liksom de gjorde i första deltävlingen i Portugal.

De är redan på plats på ön och körde i tisdags en test med teamet och bilen, som utföll till stor belåtenhet-
- Det var som förväntat en riktigt bra asfaltbil, säger Tom efter testen, lugn och stabil, och riktigt bra att växla och ta sig runt kluriga svängar med.
- Vi gjorde en del förändringar på inställningarna som vi upplevde att det gjorde bilen ännu ett snäpp bättre.
- Nu är det rekognosering, det är viktigt att få till noterna här, och sedan ser vi fram emot starten på torsdag kväll, och vi skall göra vårt allra bästa i det tuffa sällskapet, säger Tom och gör tummen upp.

Att det är ett start startfällt råder det ingen tvekan om, bland de 29 anmälda i högsta klassen, ERC 1, finns det minst 10 potentiellt möjliga segrare.

Det främsta favoritskapet får dock tillskrivas segraren i Portugal, Hayden Paddon från Nya Zeeland, Toms teamkompis Mads Östberg och spanjoren Elfrén Larena, men även fransmannen Yoann Bonato och överraskningen i Portugal, Mikko Heikkilä från Finland kan lägga sig i toppstriden.