Nyheter

Premiär i årets Europamästerskap för Tom Kristensson
SMK Hörbys Tom Kristensson, med Andreas Johansson från Eskilstuna MK vid sin sida, startar på fredag kväll i första deltävlingen i årets Europamästerskap, Rally Serras de Fafe i Portugal. Det blir i ett nytt team och med ny bil, det ungernbaserade Tagai Racing Technology och med en Citroen C3 Rally 2. I samma team och med en identisk bil har Tom och Andreas sällskap med den WRC-rutinerade norrmannen Mads Östberg.


Andreas och Tom efter blöt test i Portugal.

Tävlingen har sin utgångspunkt i staden Fafe i norra Portugal nordost om Porto. 18 specialsträckor på grusunderlag och ca 18 mil totalt skall avverkas, med start sent på fredag kväll med en kort publiksträcka i Fafe, och avslutning på söndag eftermiddag. Det kan bli en tuff tävling, eftersom meteorologerna spår regn under alla dagarna.

- Det känns verkligen skönt att kunna stå på startlinjen i den första deltävlingen i ERC, säger Tom
- Direkt efter säsongsavslutningen i november förra året har det varit fullt upp med dels att få till det med ett nytt team och dels alla möten och kontakter md partners för att få ihop budgeten för att kunna komma till start. Trots kärva ekonomiska tider för alla, är jag väldigt tacksam för all ekonomisk hjälp och annat stöd som jag får. Jag är också tacksam för att min teammanager Rafal Cebula från förra året i Kowax har följt med till det nya teamet, och eftersom han har ett förflutet inom Citroen har han en hel del erfarenhet med sig.

Tom åkte ner till Portugal redan i söndags för att få ett par dagars ledighet och ladda batterierna, och idag satt han och Andreas i bilen för första gången, för test på en väg som liknar de som kommer i tävlingen.
- Även om det inte var idealiska förhållanden, dimma och regn, blev det ändå en bra och givande dag, och bilen har verkligen potential, rapporterar Tom