Nyheter

OKEJ R1ally Group - Ett positivt omtag för rallysporten ‐ SwedRally
När byråkrati och kostnader riskerar att kväva den nationella rallysporten behövs nya och friska idéer.
Nedanstående erfarna personer, med väldigt många års samlad kunskap om att tävla i och arrangera motorsport‐evenemang, har därför under namnet OKEJ Rally Group skapat ett helt nytt koncept med målsättningen att förenkla rejält för arrangörer och förare inom rally.

Lelle Olsson, Nitroz Motorsports
Peter Kurtén, aktiv rallyåkare och arrangör inom motorsport.
Örjan Eriksson, rallyförare samt arrangör och promotor av motorevenemang.
Harry Joki, rallyförare som även drivit egna team inom sporten.


För arrangörer inom rally nationellt innebär det ett betydligt enklare regelverk och smidigare hantering. Även kostnaderna minskar rejält i och med detta. Förarna kommer också att få betydligt lägre kostnader tack vare ett mycket enklare tekniskt regelverk med mera personligt ansvar, mycket större möjligheter att konstruera sin bil utan att köpa homologiserade delar och dessutom färre klasser. Det kommer även införas en hel del ytterligare åtgärder för att minska de tävlandes kostnader.

OKEJ Rally Group kommer att bistå arrangörer med administrativa och praktiska frågor, vilket gör att antalet funktionärer kan minskas. OKEJ Rally Group arbetar enbart med svensk nationell rallysport och som är skilt från de internationella reglerna och som benämns för SwedRally.

Det kommer att tävlas i enbart i fyra bilklasser:
1. SwedRally 2WD Power
2. SwedRally 4WD Power
3. SwedRally Classic enligt särskilt svenskt nationellt reglemente
4. SwedRally Standard (enligt samarbete med Svenska Rallysportförbundet)

Bilar som är byggda enligt andra internationella eller nationella reglementen är givetvis välkomna att tävla enligt SwedRally reglemente. Även de företag som finns i Sverige och utvecklar och producerar tävlingskomponenter kommer få en framträdande roll genom byggande av nya rallybilar.

Det som händer framöver är att OKEJ Rally Group presenterar under våren både sitt tekniska reglemente och tävlingsreglementet. Därefter kommer tävlingsarrangörer och tävlingsförare kunna sätta sig in i dessa nya reglementen för att senare i höst eller inför 2024 börja arrangera och köra rallytävlingar enligt det som kallas för SwedRally.

För dig som vill ha mer information så kan du läsa på webbsidan www.SwedRally.se alternativt skicka ett email med frågor till info@SwedRally.se