Nyheter

Mille Johansson gör säsongpremiär norr om polcirkeln
Den 17-åriga rallytalangen Mille Johansson från Katrineholm kör i helgen årets första tävling, när han och kartläsaren Julia Thulin, SMK Hörby, ställer upp i den Finska mästerskapspremiären Arctic Lapland Rally i Rovaniemi, norr om polcirkeln.




Foto: Foto Modlic & Mille Motorsport

I slutet av förra veckan presenterades nyheten att Mille tillsammans med bland annat dubbla världsmästaren Pontus Tidemand är en del av det regerande svenska mästarteamet GN Motorsport, som kommer ska sköta deras tvåhjulsdrivna Ford Fiesta Rally4 under tävlingen. Arctic Lapland Rally blir deras första eldprov tillsammans. Under veckan har Mille och Julia kört igenom de 11 sträckor som utgör tävlingen och skrivit sina noter.

- Det ska bli kul att köra i Finland för första gången, och första vintertävlingen för mig med noter. Alla sträckor är unika, och tävlingen mäter 24,5 mil specislsträcka, vilket blir den längsta tävlingen jag har startat, säger Mille, som pågrund av sin unga ålder enbart får köra specialsträckorna och lämna över ratten till Julia under transporterna.

- Sträckorna är långa och snabba, med vissa partier som kommer bli väldigt dåliga då det inte finns någon isbotten. Denna tävling kommer bli riktigt rolig och frän att köra. Vi är här för att samla mil och erfarenhet. Vi ökar tempot så gott det går när jag känner mig trygg i bilen och litar på noterna.

Arctic Lapland Rally startar på fredag den 13/1 med fem sträckor, varav den längsta är nästan 4 mil. På lördagen 14/1 körs resterande sex sträckor med målgång i Rovaniemi vid 19 lokal tid. I klassen ställer totalt 14 bilar upp, där man bland annat ställs mot teamkollegan Adam Grahn, VM-teamet Toyotas tre japanska juniorer samt Finske F1-världsmästaren Kimi Räikkönen brorson Justus.

Sebastian Bourghardt