Nyheter

5:e deltävlingen i Junior-EM för Victor och Victor
5:e deltävlingen i Junior-EM kördes i östra Tjeckien med staden Zlin som huvudort.

Victor Hansen och Victor Johansson hade stora förhoppningar att göra en bra tävling när man åkte till Tjeckien eftersom man varit här och tävlat tidigare även om det inte varit i just denna tävlingen.

Första sträckan var en publiksträcka som kördes i mörker inne i Zlin. Enorma mängder åskådare var på plats och det var rena folkfesten med raketer bengaler, flaggor och hög stämning. För Victor och Victor flöt sträckan utan några problem och man såg fram emot lördagsmorgonen då rallyt började på riktigt. Tyvärr varade det inte mer än någon kilometer innan en drivaxel brast och det var bara att ge upp och ställa in sig på omstart på söndagsmorgonen.

Första sträckan på söndagen gick fint även om det var svåra förhållande med skiftande väder. På dagens andra sträcka började det med torr asfalt, men någon kilometer in öste regnet ner. Här hände det som inte fick hända.

Victor Hansen berättar: Vi kom i en svag vänster över ett krön med en lite skapare höger efter.
Här fick vi vattenplaning och allt fäste försvann. Det enda jag kunde göra var att dra i handbromsen för att få bilen på tvären, men vi gick ner i ett dike och slog runt in i ett träd och så var tävlingen över.

Bilarna är lyckligtvis väldigt starka och säkra, så både jag och Victor klarade oss helt utan några skador.
Bilen behöver dock mycket omvårdnad och vad som händer resten av säsongen är mycket osäkert. Vi kommer att komma tillbaka men när det blir får vi se.