Nyheter

Mattias Adielsson vinner deltävling i Rally-SM
Nu visade den M-sport supportade Ford Fiesta Rally2 sin fulla potential för första gången. Mattias Adielsson tillsammans med sin kartläsare Maja Bengtsson segrade i den fjärde deltävlingen av årets Rally-SM. Under lördagen kom segern i tävlingen Nattkröken som avgjordes i skogarna runt Fagersta.


"Foto: Mattias Adielsson Motorsport"

- Så otroligt härligt, min första seger i en grustävling i Rally-SM, tidigare har jag bara vunnit på vintern. När vi fick motorstopp i starten på första sträckan igår trodde man ju inte att vi skulle stå som segrare idag. Vi kände redan under gårdagen att vi hade en mycket bättre fart och bilen är nu helt fantastisk att köra. Den beter sig precis som jag vill ha den. De senaste justeringarna var verkligen bra. Något som också betyder mycket är Majas sätt att läsa noterna, det är klockrent och vi har så kul i bilen, säger Mattias Adielsson.

Efter den första etappen som kördes i fredags låg de på en fjärde plats, men redan under lördagsmorgonen visade de vilka som idag var bäst. tre raka sträcksegrar gjorde att de gick upp i ledning vilken de behöll hela tävlingen.

- Dagens morgonloop var riktigt bra, vi hade ett högt tempo utan att behöva ta de där sista riskerna. Jag är riktigt glad över segern men det är inte bara min förtjänst. Hela teamet har hjälpt till sedan vi hade vår tunga vinter och nu börjar bitarna falla på plats. Att ha alla dessa positiva människorna runt sig när det går tungt är helt underbart. Den här segern är allas förtjänst och nu har vi något riktigt bra att bygga vidare på, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat Nattkröken:
1, Mattias Adielsson Göteborg 55,53,5
2, PG Andersson Årjäng +2,2s
3, Eyvind Brynildsen Norge +34,4s


Urban Andersson