Nyheter

Sydsvenska cuper och mästerskap 2022
Under paraplyet Sydsvenska Rallycupen körs 2022 totalt tre cuper. Alla med olika inriktning och målgrupp. Regler och tävlingskalender för dessa tre finns nu publicerade på hemsidan www.ssrc.se

Sydsvenska Rallycupen SSRC

En klassiker som med framgång arrangerats många år. Tävlingarna utgör också stommen i respektive distrikts DM. Inbjudningarna till de tre första vårtävlingarna är nu ute och anmälningar strömmar in. Simrishamnsmixen är en vårklassiker redan den 9 april. Älmhults Silverratten i klubbens ungdomars regi följer upp i slutet av månaden och två veckor senare, den 7 maj, Ljungbys Midsommardans. Nytt för i år är att cupen också öppnar upp för Klassiker i två olika åldersklasser.

Sydsvenska Sprintcupen SSSC

En nykomling för året. De tre sprintar i regionen som ingår i Grus SM kompletteras med två sprintar från Skåne och Blekinge. Endast öppen för förare med licens i Södra eller Smålands Bilsportförbund. Klasserna utanför SM och RM kommer att beredas plats som supportklasser.

Sydsvenska Mästerskapet SSM

En klassiker som kommit och gått genom åren. 2022 har det rollen att knyta ihop SM konkurrens med högsta distriktsnivå och ge möjlighet att testa sina vingar mot svåraste motstånd. Samtliga tävlingar kommer att erbjuda rekognosering och mästerskapet är öppet för SM-klasserna.

Superfinalen

Den 22 oktober inbjuds de bästa i de tre cuperna till en superfinal med prisutdelningsfest på Folkets Hus i Hovmantorp. Dagen inleds med några korta specialsträckor och sedan satsar vi som vanligt på samvaro med god mat och många glada skratt. Precis som det brukade vara innan pandemin slog till.

Följs oss på www.ssrc.se samt fb sydsvenska rallycupen

Mats Bergman