Nyheter

Fokus på SverigeSerien 2022
Fokus på SverigeSerien 2022

Nästa år kommer VOC Mekonomen Rally fokusera sin nationella serier bara till kronjuvelen SverigeSerien, vår motsvarighet till SM. Under förmodad avslutning av Coronan och vart rally tar vägen efter pandemin så väljer vi att kraftsamla allt till vår huvudserie och låter VinterSerien och SommarSerien vila tills vidare.

SverigeSerien inleder vi traditionsenligt med dubbeltävling i Torsby och Finnskogsvalsen 15 januari. Årets "vals" kommer att bli något alldeles extra. Flytten av Svenska VM-rallyt norrut öppnar tillgång till fantastiska vägar i trakterna av Torsby. Vi väljer att dela det långa rallyt i två, en del som körs på dagen i dagsljus och en som körs i mörker med extraljus. Inbjudan och anmälan finns öppen redan nu på www.raceconsulting.se

Årets tredje deltävling kör vi lite längre söderut än vi gjort tidigare för att hålla serien extra tajt avståndsmässigt. Vi åker Sandviken och Vinterpokalen 19 februari. Tävlingen körs tillsammans med MAS-rallycup som rekar sträckorna och gör egna noter. Men det finns också arrangörsnoter och för att hålla nere kostnader för övernattning och ledighet från arbete så väljer vi att köra på arrangörsnot utan rekognoscering. Vinterpokalen är en jättefin tävling med fantastiska sträckor som körs i vanligtvis väldigt snösäkert område.

SverigeSeriens grussäsongen inleder vi med Midsommardansen i Ljungby 5 maj. Småland och sommarrally är en fantastisk kombination. Oroliga sträckor och ett rally arrangerat av en klubb med anor från att ha anordnat Sydsvenska rallyt under många år tidigare. Det märks på det alltid lika oklanderliga arrangemanget.

Nästa tävling i juni är i princip klar men eftersom att en detalj återstår så kan vi inte offentliggöra den riktigt ännu. Men en riktigt trevlig tävling centralt i Sverige annonserar vi redan nu.

I augusti fick vi helt nyss och sent-om-sider ett huvudbry. Direkt efter årets rally så gjorde vi klart med Kil för 2022. Men Kils MK har bestämt sig för att slicka såren lite efter att ha arrangerat SM deltävling i år, ta en paus 2022 och inte arrangera någon tävling. Så här kommer något annat att ta deras plats exakt vad och var vet vi inte ännu.

Vi kör alltsomoftast någon av SverigeSeriens deltävlingar tillsammans med SM. I år blir det i Trollhättan 3 september med Västrallyt som tar den rollen. Gudomliga rallysträckor utlovas. En extra krydda när vi kör tillsammans med SM är ju att vi då får mäta oss rakt av med Standardklassen i SM ... eller RM som det tydligen ska bli nästa år. Vi ger dem handikapp i och med att de kör på ett friare homlogiserat reglemente och dessutom på rekognoserade noter. Det brukar normalt med våra fantastiska förare, CoDrivers och team ändå utfalla till vår fördel.

Fullt traditionsenligt så avslutar vi årets SverigeSerien med Grande Finale med Rikspokalen i Örebro 1 oktober. Det superrutinerade gänget i SMK Örebro levererar alltid en tävling värdig att vara final i vår fantastiska SverigeSerie. Som vanligt kommer finalen att vara obligatoriskt räknad i alla förares personliga serie och får alltså inte räknas bort.

NOT: Denna nyhet kommer att uppdateras på NOTIS-plats på vår hemsida i takt med att de två hål (TBA) vi har i serien är klara att offentliggöras. SVERIGE SERIEN 2022
Tävling 1   Torsby, 15 januari - MK Ratten, Finnskogsvalsen DAG
Tävling 2   Torsby, 15 januari - MK Ratten, Finnskogsvalsen KVÄLL
Tävling 3   Sandviken, 19 februari - Sandvikens MK, Vinterpokalen
Tävling 4   Ljungby, 7 maj - Ljungby MK, Midsommardansen
Tävling 5   Nora, 11 juni ? Nora MK, Noratrofén
Tävling 6   TBA - Augusti (se ovan)
Tävling 7   Trollhättan, 3 september - SMK Trollhättan, Västrallyt (Med SM)
Tävling 8   Örebro, 1 oktober - SMK Örebro, Rikspokalen - FINAL SVERIGESERIEN

Roger Fransson