Nyheter

Victor Johansson, 2021-års codriverstipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond
26-årige Victor Johansson är den trettonde stipendiaten i Thomas Carlssons Minnesfond.

Minnesfonden förvaltas av Katrineholms Motorklubb, och utser årligen ett stipendium till en ung och lovande codriver, lite av "Årets Codriver" i Rallysverige.

Denna gång är det en Smålänning som stipendiat, boende i och tävlande för Ryd, uppväxt vid en klassisk SSR-sträcka skapades ett intresse trots att ingen i familjen hade aktiv bilsportbakgrund.

Han har fått goda omdömen som en mycket tight och fokuserad codriver, men också en kille som bjuder på sig själv och sitt positiva sätt. En stor tillgång till vilket team som helst.
Han började sin karriär när han klev i högerstolen 2014, fortsatte under 2015 - 2016 då det blev 12 tävlingar. Och från 2017 blev det en upptrappning av tävlandet nära 20 tävlingar det året med flera framgångar med bl.a Christian Gustavsson.

Mycket tävlingar 2018, där han klev in i högerstolen hos Willam Binbach och tog flera segrar i 1300 Rallycup, bl.a. i Slottssprinten. Men den stora boosten börjar 2019 när han får ett samtal och sedan tar plats hos Victor Hansen, full SM-säsong och några utlandsstarter hinner de med, och de blir 3:a i JSM otrimmat (och 4:a i SM). I slutet av 2019 får de en chans att ta plats i hårt satsande Team Nybe, vilket gör att flera möjligheter skapas i karriären.

2020 tar sin början där full SM-säsong är planerad och startar, men där sedan en pandemi sätter krokben för hela världen. Det blir några få tävlingar i ett avskalat SM, men 2xVictor fixar SM-brons i SM o JSM ihop Med Team Nybe.

- Det här var en klart trevlig överraskning, vad glad jag blir, hälsar Victor som just avslutat ett innebandypass när vi får tag på honom över telefon. - Det här var inget man räknat med, grymt kul och hedrande hälsar han. Och lite van är han ändå, då han fick Svenska Rallyförarklubbens utmärkelse 2020.

Vad har det betytt att få vara med i Team Nybe?
- En massa bra förutsättningar och rutin från de andra, många kloka rallyrävar som delger sin kunskap, och en härlig gemenskap såklart säger Victor.
Det har ju blivit en del utlandstävlingar, hur ser utmaningarna ut där, är det stor skillnad mot Sverige?
- Språket, allt blir på engelska, och det är inte alltid som de utländska funktionärerna är så bra på engelskan, så det blir lite utmaningar där.
- Det gör också att man får förbereda sig ännu noggrannare, flera veckor innan så det tar mycket tid, hälsar en nöjd stipendiat, Victor Johansson.

2021 tog Team Hansen/Johansson silvermedalj i SM o JSM, och genomförde ett antal utlandstävlingar med gått resultat, både i sin Peugeot och i nya Fiesta Rally4.

Samarbetet fortsätter nästa år i egen regi då de lämnat Team Nybe, nya planer finns.

- Kanske flera utlandstävlingar, kanske en annan tävlingsbil.
- Vi har inte presenterat vår plan och satsning för 2022, men följ oss så kommer information, avslutar Victor och låter lite hemlig över telefonen.

Motorsporthälsningar
Katrineholms Motorklubb
Thomas Carlssons Minnesfond