Nyheter

Tuff säsongsavslutning för Tom Kristensson och David Arhusiander i Finland
Trots en bra känsla och goda förhoppningar så hade Tom Kristensson och co-driver David Arhusiander inte den rätta turen på sin sida i Rally Finland. Redan på den andra sträckan på fredagseftermiddagen tvingades man bryta, då kylaren gick sönder vid en hård landning efter ett av de otaliga hoppen som kännetecknar de finska snabba grusvägarna.

- Efter en bra test på måndagen och rekognoseringen av sträckorna såg vi verkligen fram emot tävlingen, säger Tom, nyss hemkommen från Finland.

- Det började även bra på den korta inledande sträckan inne i Jyväskylä, och även på den första skogssträckan fick vi bra känsla ända till den hårda landningen. Efter sträckan kunde vi bara konstatera att kylaren gått sönder, och det var bara att bryta för dagen.


Bild: M SportMedia

Mekanikerna kunde fixa bilen så att Tom och David kunde starta om på lördagsmorgonen, enligt Rally 2-reglerna. Men på den tionde sträckan fick man problem med kylaren igen och tvingades då bryta tävlingen för gott.

- Det var naturligtvis en stor besvikelse, eftersom jag gillar de utmanade sträckorna, och vi ville ha en positiv avslutning på säsongen, säger Tom, vi hade redan före Finland beslutat att inte köra de två avslutande tävlingarna i Spanien och Italien.

- Nu får vi smälta detta några dagar och sen ta nya tag. Det har på många sätt varit en fantastisk säsong även om det sportsligt varit lite uppförsbacke.

- Att få möjligheten att tävla i den näst högsta nivån i världen är ju en dröm som gått i uppfyllelse, jag är oerhört tacksam för mina partners som gjort det möjligt, och även ett stort tack till all support som jag fått från så många, det gör att det är värt allt slit för att få ihop tävlandet på den här nivån, avslutar Tom

Även för Oliver Solberg, den andre svensken i tävlingen, och i samma klass som Tom, slutade det olyckligt. Efter en avåkning på lördagens första sträcka, tvingades även han bryta tävlingen.