Nyheter

Silvermedalj i Rally-SM för Mattias Adielsson
När krutröken har lagt sig i Skillingaryd står Mattias Adielsson och Andreas Johansson som silvermedaljörer i årets Rally-SM efter en mycket händelserik tävling. De lyckas i den första säsongen med sin M-sport preparerade Ford Fiesta Rally2 att hamna på pallen.

- Att bli tvåa i Rally-SM och komma trea i den sista deltävlingen känns otroligt bra. Konkurrensen i årets serie är den tuffaste vi har haft på många många år, jag tror bara vi saknar en förare så hade sverigeeliten varit komplett men han fokuserar mer på VM än SM, säger en mycket glad Mattias Adielsson vid målgången av rallyt.

- Vi har kämpat den här tävlingen, lite motorstörningar i början av tävlingen men det var snabbt avhjälpt av serviceteamet, några riktiga moments men det är så det ska vara om man ska hänga med. Jag värderar den här medaljen väldigt högt, vi kom med en ny bil till den här säsongen och inte haft så många tävlingar i den ännu, sen måste jag säga att det tempo som vi har i Rally-SM skulle räcka väldigt långt i ännu tuffare konkurrens, häftigt att få vara med i detta. Stort tack till alla som är med i våran satsning utan er hjälp hade inte detta varit möjligt, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat Göhlins Skilling 500

1. PG Andersson Årjängs MK Ford Fiesta 59.14,5
2. Pontus Tidemand SMK Eda Skoda Fabia Evo +28,5
3. Mattias Adielsson Göteborgs MF Ford Fiesta +1.33,8


Slutställning Rally-SM Internationella 4 WD

1. PG Andersson Årjängs MK 90
2. Mattias Adielsson Göteborgs MF 72
3. Jonas Åkesson Karlskrona AK 41


Urban Andersson