Nyheter

Pontus Tidemand efteranmäld - tre världsmästare till SM - finalen
Pontus Tidemand efteranmäld - tre världsmästare till SM - finalen Tre världsmästare på startlinjen i finalen i Rally-SM! Det står klart sedan Pontus Tidemand efteranmält sig till Göhlins Skilling 500 i Skillingaryd.

- Det är ju en dröm som uppfylls! Tre världsmästare hos oss, plus alla andra i den svenska rallyeliten, säger tävlingsledare Mats Bergman. Redan tidigare hade han ett imponerande startfält med över 70 förare till den 24-25 september, och med värmlänningen Pontus Tidemand som efteranmält tillskott kan det inte bli bättre.

- Alla borde kunna relatera till det här, även om inte rally är favoritsporten. Tänk en fotbolls- eller friidrottsintresserad som skulle få se Zlatan eller Daniel Ståhl på tävlingsbanan i Klevshult, Skillingaryd, Vaggeryd och Åsenhöga. Det är stort, fortsätter Bergman.

Förutom Pontus Tidemand, som vann JVM 2013, kommer också 2020-års juniorvärldsmästare Tom Kristensson. Den tredje i den imponerande skaran är P-G Andersson, JVM-guld 2004 och 2007.

Alla tre kör likvärdiga fyrhjulsdrivna bilar i huvudklassen, Internationella 4WD. Det är förstås SM-rutinerade P-G som både Kristensson och Tidemand tänker jaga. P-G vann SM förra året och var nära att säkra ett nytt guld redan i den tredje deltävlingen. Men så kom en stubbe i vägen och det var slutåkt. Nu är han ute efter revansch.

Även Tidemand vill ha revansch. Han startade först av alla i SM-premiären i Kil och fick det jobbigt i lösgruset, som han sopade undan åt P-G som vann den gången. Tom Kristensson kör i vanliga fall WRC2 för M-Sport och tar finalen som ett fullfartstest inför den finska VM-deltävlingen helgen efter. Tre herrar som alla kör SM-finalen för att vinna.

- Välkommen ut i skogen och upplev något unikt, avrundar Bergman.

Annemo Friberg