Nyheter

SMK Hörbys SM-ledare Victor Hansen favorit i Snapphanerallyt
SMK Hörbys rallyjunior Victor Hansen är "het" inför helgens tredje deltävling i Rally-SM, Snapphanerally i Hässleholm. Inte nog med att han leder både SM och JSM i den internationella 2-hjulsdrivna klassen efter två deltävlingar - under den gångna helgen totalsegrade han dessutom i hemmatävlingen TV-Svängen.
- Det känns riktigt bra. Bilen är redo och vi är redo, så det ska bli kul, säger Victor Hansen inför fredagskvällens inledande specialsträckor på Garnisonen i Hässleholm.

I årets traditionella Rally-SM har han en andra- och förstaplats i såväl sin SM- som JSM-klass. I båda tävlingarna har han haft en hård sekundkamp med smålänningen Calle Carlberg.

I fjol tog Victor Hansen tillsammans med sin co-driver, Victor Johansson, en meriterande tredjeplats i JSM. Nu leder han SM och fjolårets Peugeot ersatt med en turboladdad Ford Fiesta 4 som han kör i samma bilklass, R2-klassen.

Trots sin ungdom, 21 år, är han synnerligen rutinerad. Detta efter två år i ungdomsrally innan körkort och en fullvärdig tävlingslicens 2018.
- Vi har kört i många år och samlat på oss en massa erfarenhet. vi sitter i en bra bil och med bra folk runt oss. Det är det som gjort att de gått så bra hittills i år, säger Victor.

I år är Victor och Victor, tillsammans Jonas Åkesson, Christoffer Haglund och TV-profilen Jonas Kruse en del av småländska Team Nybe. Det är Team Nybes stallchef, Mathias Bengtsson, som arbetat för att ge Victor Hansen rätt förutsättningar med en konkurrenskraftig tävlingsbil och stark servicesupport för att kunna tävla på elitnivå i nationalsporten i år.
- Det är kul att vara en del av Team Nybe. Vi är från hela landet, i olika åldrar och bidrar alla med tips och idéer. Ett bra gäng helt enkelt, berättar Victor Hansen.


Fr v Victor Johansson, Victor Hansen och i bakgrunden Victor Johanssons bror Gustav.

Precis som klubbkompisen och regerande JWRC-mästaren, Tom Kristensson, har Victor valt att tävla utomlands. Inför årets coronabegränsade SM-säsong har han bland annat slutat klasstvåa i tjeckiska Rallye Sumava, tagit motsvarande placering i Rally Zemaitija i Litauen samt slutat klassåtta i tyska Rally Stemweder. Säg att han rullar på i Toms hjulspår.
- Tom och jag umgicks en hel del förr, men nu på senare tid har de inte blivit så mycket då våra satsningar tar så otroligt mycket tid. Men känner varandra, det gör vi riktigt bra!

Tillsammans med co-drivern Victor Johansson brukar de båda Victorna benämnas Victor&Victor, V&V eller V2. Efter många tävlingar är duon starkt sammansvetsad, vilket är en del av det vinnande konceptet.
- Vårt samarbete funkar klockrent, vi har kul och vi har samma mål, avslutar Victor Hansen, SMK Hörby inför starten i Snapphanerallyt på fredagskvällen.

Göran Björklund