Nyheter

Åter dags för Rally-SM med en revanschsugen Mattias Adielsson


Deltävlingarna i årets Rally-SM duggar verkligen tätt för nu är det redan dags för den andra deltävlingen av fyra. Mattias Adielsson och Andreas Johansson kommer laddade till South Swedish Rally som startar på fredag. I värmländska Kil började serien för två veckor sedan och då lyckades de bärga en sjätte plats. Förväntningarna var högre ställda men som tävlingen utvecklades var de nöjda med resultatet. Nu ställs siktet högre mot en topplacering med deras M-sport supportade Ford Fiesta Rally2.

- Vi hade förväntat oss en bättre placering i Kil men lösgrus och en lite felinställd bil gjorde att sekunderna snabbt försvann för oss under första etappen. Efter service hittade vi rätt med bilen och tiderna blev betydligt bättre. Nu laddar vi för helgens tävling och känslan är ändå mycket god, säger Mattias Adielsson


Foto: Mattias Adielsson Motorsport

South Swedish Rally med HQ på Ikea hotell i Älmhult startar på fredag med en specialsträcka. Efter nattuppehållet väntar en lång lördag med tidig start och målgång strax före klockan 19. Tävlingen omfattar nio specialsträckor av småländsk karaktär runt Älmhult.

- Vår målsättning är en topplacering, det finns inget annat. Bilen går riktigt bra och är riktigt lättkörd, så nu gäller det att vara på hugget från start. Sträckan på fredagen är lite trixig så det gäller att vara noggrann där när vi skriver våra noter. Mycket roligt att vi även får köra med publik nu, det kändes i Kil att det är något som vi har saknat, avslutar Mattias Adielsson.

Urban Andersson