Nyheter

Stort intresse för Rally-SM i SSR
Knappt har dammet lagt sig efter SM-premiären i Kil förrän det är dags för förarna att spänna fast hjälmen igen. Om knappa två veckor väntar den andra deltävlingen, Sydsvenska Rallyt i Älmhult.

79 förare är anmälda, där PG Andersson från Årjäng är favorit till totalsegern. Han är regerande mästare i huvudklassen Internationell 4 WD och har redan ett litet övertag då han vann första deltävlingen.
- Fin start på säsongen, det får gärna fortsätta så, säger en nöjd PG Andersson. Klassen har fått ett rejält uppsving med många nya bilar och förare som tidigare tävlat i motorsvagare klasser. Det gör att 19 elitförare finns med.

Totalt ska nio sträckor köras, som sammantaget mäter cirka 90 km. Med transportsträckor inräknat omfattar SSR hela 410 km från fredagens start ute vid Millebygden till lördagseftermiddagens målgång vid Ikea Hotell. Vid anmälningstidens utgång hade 79 förare satt upp sig på listan.

- Det är något mindre än förväntat, å andra sidan är startfältet väldigt bra med många starka namn. Så den 45:e upplagan av tävlingen blir en spännande historia, säger tävlingsledare Björn Larsson.

Publikintresset väntas bli stort, när det nu efter ett långt uppehåll äntligen är möjligt att komma ut i skogen och titta på rally.

I den tvåhjulsdrivna klassen med internationella småbilar, typ Fiesta och Peugeot 208, dominerar de unga förarna. 21-årige Calle Carlberg tog hem spelet i premiären, vilket gör att lite mer rutinerade Victor Hansen nu jagar revansch. Hansen har dessutom mer vana vid de småländska vägarna.

- SSR är inte riktigt hemma för jag är ju skåning, men team Nybe som jag tillhör har sin bas utanför Älmhult så visst känner jag till vägkaraktären. Dessutom bor min kartläsare i krokarna, säger Hansen.

I och med att pandemin lamslagit rallysporten blir SM 2021 en ytterst intensiv säsong med fyra deltävlingar inom sex veckor. Premiär nyligen i Kil, sedan följer South Swedish Rally i Älmhult, Snapphanerallyt i Hässleholm och final den 24-25 september med Göhlins Skilling 500 i Skillingaryd.

Anmälningslista hittar du här.

Annemo Friberg