Nyheter

Marginalerna var inte på Tom Kristenssons sida i Ypres Rally Belgium, tvingades bryta
VM-deltävlingen Ypres Rally blev precis så utslagsgivande som förutspåtts trots att regnet uteblev som troligen hade gjort det ännu svårare för de tävlande.

För Tom Kristensson och co-driver David Arhusiander tog tävlingen slut på fredagens sista sträcka, då man touchade ett träd med höger framhjul, och det tog så pass illa att man tvingades bryta.

- Vi kom över ett litet krön och det var lite lös grus på asfalten, framvagnen gled ute lite i nästa innersväng, en buske skymde ett träd som vi slog i. Hade vi kommit 5 cm längre ut hade vi klarat trädet. Stöddämparen och hjulupphägningen fick en smäll, men vi trodde att det skulle gå att reparera så att vi kunde starta om på lördagen enligt de så kallade Rally 2-reglerna. Tyvärr visade sig att även chassit hade fått en skada som man inte kan reparera under tävlingen, vilket innebar att vi fick bli åskådare resten av helgen, säger Tom

- Känns naturligtvis oerhört surt och tungt, så små marginaler, men rally är rally och sånt händer!

- Annars hade tävlingen startat mycket bra för oss, med rätt fokus, bra känsla och en fart som gav bra tider, och vi kände att vi skulle kunna förbättra oss ytterligare utan att ta för stora risker, så det var tråkigt för både oss och teamet.

- Jag gillade vägarna, även om underlaget var lurigt, och det var lätt att glida ner i något av de djupa diken som omger dem, vilket ett antal ekipage fick erfara, bl.a. Nikolay Gryazin i vår klass.

- Trots all finns det mycket positivt att med sig från tävlingen, inte minst att känslan med bilen blir bättre och bättre, så det är bara att komma tillbaka och jobba för nästa planerade tävling i Finland i månadskiftet september-oktober, avslutar Tom

I WRC 2-klassen blev det till slut ett stort man fall då fler fick ge upp. Toms teamkamrat i M-Sport, Teemu Suninen fick ge upp på lördagen med överhettad motor, och Oliver Solberg hade oturen att motorn stannade före första sträckan på söndagen, då han hade en klar ledning. Till slut stod finnländaren Jari Huttunen som segrare, men han hade inte heller en problemfri tävling med ett par punkteringar.

Segrare i WRC klassen och totalsegrare blev en mycket glad Thierry Neuville, som tog sin första seger för året och dessutom på hemmaplan.