Nyheter

Mattias Adielsson på sjätte plats i första deltävlingen i Rally-SM
Mattias Adielsson på sjätte plats i första deltävlingen i Rally-SM

Första deltävlingen av Rally-SM avgjordes under lördagen i värmländska Kil. Mattias Adielsson och Andreas Johansson kom till slut på en sjätte plats efter att ha haft lite problem i början på tävlingen.

- Vi hade inte riktigt rätt inställningar på bilen under morgonens första fyra sträckor och tappade mycket tid. Sedan snurrade vi på den andra sträckan också och där rann det i väg ytterligare 30 sekunder, så segerchanserna försvann tidigt i tävlingen, säger Mattias Adielsson.

På servicen efter fyra sträckor gjorde teamet ett stort jobb med bilen och förändrade mycket i väghållningen. Mattias och Andreas satte också upp nya mål med tävlingen.

- Vi byggde om bakvagnen på bilen då jag tyckte att jag tappade ut den i de långa snabba svängarna och liksom inte riktigt kunde lita på den. Efter det blev det mycket bättre och vi kunde utnyttja materialet på ett bra sätt. 12:e plats efter fyra specialsträckor var inte det som vi hade i vår plan, men vi samlade oss och bestämde att vi skulle avsluta tävlingen på bästa sätt. Jag tycker att det gick bra på slutet och vi avancerade till en sjätte plats och fick med oss många värdefulla poäng inför fortsättningen. Tredjeplatsen på powerstagen har också stärkt vårt självförtroende inför nästa tävling, avslutar Mattias Adielsson.

Urban Andersson