Nyheter

SMK Hörbys Victor Hansen laddad inför årets Rally-SM-premiär
På lördag startar årets traditionella Rally-SM, som avgörs på grusvägar kring värmländska Kil. I ny bil för säsongen är SMK Hörbys Victor Hansen förväntansfull.

- Det ska bli kul att SM drar igång igen, säger Victor som även i år ingår i småländska Team Nybes SM-satsning.

I fjol tog Victor Hansen tillsammans med sin co-driver, Victor Johansson, en meriterande tredjeplats i JSM. Nu är fjolårets Peugeot ersatt med en Ford Fiesta Rally 4 som han kör i samma bilklass, det vill säga i den otrimmade R2-klassen.

- Ny bil och ny säsong, så det ska bli spännande hur allt kommer att gå. Men vi känner oss förberedda och redo att möta de snabba vägarna i Kil, inleder Victor.

- Forden är ganska olika den Peugeot som jag kört innan då den har turbo. Men jag känner att jag kommer in i den mer och mer, fortsätter han.

Som för många andra sporter har pandemin och dess restriktioner inneburit få möjligheter att tävla på hemmaplan för de aktiva i den svenska nationalsporten. Victor och Victor har fått söka sig utanför landets gränser för att få viktiga tävlingsmil i den nya rallybilen.

- Vi har kört några utlandstävlingar innan i år och det har gått bra samt varit galet kul. Mycket asfalt har det blivit, så det är bra mil i kroppen för framtiden.

Victor Hansen slutade klasstvåa i tjeckiska Rallye Sumava, tog motsvarande placering i Rally Zemaitija i Litauen samt slutade klassåtta i tyska Rally Stemweder.

Nu är det traditionella SM på grus i Kil som står på tur, säg att det upp till bevis för Victor och Victor.

- Vi har bra förutsättningar samtidigt som alla är så åksugna igen, det kommer att bli en tuff tävling, avslutar SMK Hörbys Victor Hansen.

Göran Björklund