Nyheter

Ingen perfekt helg men bra till slut för Tom Kristensson i Portugal
Efter en stabil och bra början på första sträckan på fredagsmorgonen i VM-tävlingen Rally Portugal, slog oturen till på den andra sträckan för Tom och co-driver David Arhusiander, då framhjulsdriften försvann på deras 4-hjulsdrivna Ford Fiesta MK II. Man fortsatte dock med endast bakhjulsdrift, men på den fjärde sträckan gled man ned i diket, landade mjukt utan skador på bilen, men kunde inte ta sig upp igen. Då var det bara att ge upp för dagen, men med ett kraftigt tidstillägg för dagens återstående sträckor. Till lördagsmorgonen hade M-Sports mekaniker fixat bilen, och man kunde starta om enligt de regler som gäller i Rally-VM.


Bild: Jess Felters

Resterande del av tävlingen gick problemfritt, och man var glada att kunna passera målskyltarna på söndagseftermiddagen, och även inkassera sina första poäng i WRC2-klassen.

- Det har varit ett grymt men mycket lärorikt rally, och framför allt var det kul att se publik ute på sträckorna, eftersom man i Portugal kunnat släppa en del på restriktionerna, säger Tom efter målgången.

- Tuffa, men fina och roliga sträckor, och speciellt den 38 km långa klassiska Amarante som vi körde två gånger i går, och så naturligtvis dagens lika klassiska Fafe som avslutade som s.k. Power Stage

- Trots problemen i början har vi tagit oss igenom tävlingen och fått många värdefulla mil för att utveckla känslan både för bilen och för körningen. Vi har lärt oss mycket och succesivt känt oss mer komfortabla

- Samfattningsvis har det varit en fantastisk upplevelse att köra Rally Portugal för första gången, och jag vill rikta ett stort tack till teamet, mina partners och alla som supportat oss på olika sätt. Nu ser vi fram mot vår nästa tävling som blir Rally Estonia i mitten av juli, avslutar Tom.

I WRC2 blev det finsk dubbelseger genom Esapekka Lappi före Toms teamkompis Teemu Suninen och ryssen Nikolay Gryazin.

I WRC vann Elfyn Evans en välförtjänt seger före Dani Sordo och regerande världsmästaren Sebastien Orgier.