Nyheter

Tom Kristensson kör italienska Rally Sanremo helgen efter påsk
Tom Kristensson med co-driver David Arhusiander kommer att köra Rally Sanremo i Italien den 8-11 april i en Ford Fiesta Rally3 bil för M-Sport Polen.

- En fantastisk möjlighet att för oss att träna och hitta rätt med sammarbetet i bilen inför första VM-tävlingen i Kroatien. Vi har inte tävlat tillsammans tidigare, så det här är guld värt, säger Tom.

Rally3 är en ny klass som det internationella förbundet, FIA, har introducerat. Bilarna är 4-hjulsdrivna, och skall ses som en språngbräda för förare som vill ta steget från 2-hjulsdrivet till 4 hjulsdrivet, de har ett pristak och begränsningar i bl.a. motoreffekt mot den Rally2-bil som Tom och David skall köra i VM i WRC2-klassen. I årets EM kommer man att tävla i klassen ERC Junior med Rally3-bilar. Ford Fiesta Rally3 är utvecklad och byggs av M-Sport i deras avdelning i polska Krakow.

Rally Sanremo är en traditionsfylld tävling, den har ingått i VM ett antal gånger, och avgörs i de nordvästar delarna av Italien, på asfaltunderlag.

- Efter tävlingen kommer vi att stanna kvar i Italien och köra en test inför tävlingen i Kroatien den 22-25 april, så det blir intensiva veckor, avslutar Tom