Nyheter

Tom Kristensson och Henrik Appelskog kör South Swedish Rally nästa veckoslut
Utöver tävlingarna i JWRC är det nu helt klart att Tom och Henrik kommer köra årets andra deltävling i SM, South Swedish Rally.

- Tack vare en fantastisk uppbackning av mina partners har vi fått möjligheten att köra SSR, säger Tom

- Eftersom tävlingen går i Älmhult är det ju nästan riktig hemmaplan, vilket är speciellt kul, att kunna visa upp oss för våra supporters och alla som stödjer oss här hemma.

- Vi kommer att köra en Ford Fiesta R2T, en identisk bil som den vi kör i JWRC, dock inte från M Sport, utan från det slovenska teamet IK Sport, som bl.a. har denna R2 Fiesta ,med årets specifikation, i sitt team, fortsätter Tom.

- SSR blir en viktig tävling, eftersom det är första gången vi kör Fiestan på grus, och målet är att vi skall få till känsla och tempo inför nästa deltävling i JWRC på Sardinien i mitten av juni, som är den tredje av fem deltävlingar i JWRC, men den första på grusunderlag.

- Vi kör i klassen Otrimmat 2WD, och det är kul att med ett så stort startfält i klassen och i SM totalt.

- Fokus är att göra vår egen tävling, men jag vet att vi kommer att vara snabba om rätt känsla infinner sig, avslutar Tom.

South Swedish Rally har Älmhult som centralort och omfattar ca 11 mil specialsträckor fördelat på 11 stycken. Första sträckan, Millebygden, körs på fredag kväll den 31 maj, och övriga på lördagen den 1 juni. Tävlingen har under sin 44-åriga historia körts i Skåne, Blekinge och Södra Småland och har för andra året Älmhult som huvudort och har samlat totalt 109 anmälda ekipage

Förutom South Swedish Rally kommer Tom även att köra SM-Sprinten under SM-Veckan i Malmö sista veckan i juni.

- Min klubbkompis i SMK Hörby, Joakim Kristiansson, kommer att låta mig köra hans Toyota Corolla Gr H, vilket jag är väldigt glad och tacksam för, säger Tom.

- Jag har en bronsmedalj att försvara från förra året, men min målsättning i år är medalj av högre valör, då Jockes Toyota är en verkligt potent bil. Henrik får då ledigt och det blir Pelle Larsson som kommer att lotsa mig, precis som förra året.