Nyheter

Sydsvenska Mästerskapet och Ramudden inleder samarbete
Två av rallysportens starka aktörer kommer att profilera sig tillsammans under 2019. Sydsvenska Mästerskapet, SSM, återuppväcktes 2018 och ska fungera som en länk mellan Sydsvenska Rallycupen och Svenska Mästerskapet. Med tre distriktstävlingar och de två SM-tävlingar som körs i södra Sverige skapas ett mästerskap med tydlig prioritet på de klasser som tävlar i SM.

Anders Martinsson i Sydsvenska Rallycupens organisation har som en av många målbilder att ge södra Sveriges förare möjlighet, kunnande och inspiration att gå vidare i sina karriärer och till exempel satsa på SM.

"Ibland är det för stort steg att gå från SSRC till en full säsong i SM, du kan som junior vara på väg upp men osäker på din förmåga att ekonomiskt, tidsmässigt eller sportsligt ta ett sådant steg eller är du mitt i livet med jobb och familj men ändå sugen på att testa din förmåga i en lite större omfattning, då är Sydsvenska Mästerskapet ett perfekt steg i din rallykarriär" menar Anders Martinsson. "Samarbetet med Ramudden understryker detta på alla plan, vi skall tillsammans göra rallytävlingar som är säkra, synliga och spännande"

Jonas Fast, ansvarig för Ramuddens rallysatsning är helt överens med Anders "Vi har höga ambitioner och mål, därför känns det helt naturligt att vara en del av SSRC och SSM. Vi jobbar med säkra arbetsplatser inom segmenten väg, bygg och industri. Att vi nu dessutom får vara med och synas med vårt rallyteam samt hjälpa till att skapa säkra rallyn och underlätta för arrangörer känns helt perfekt."

Följande tävlingar ingår i Sydsvenska Mästerskapet. Till detta kommer Superfinalen i SSRC då de bästa i SSM är inbjudna att tävla mot de bästa i varje klass från SSRC. Finalen går den 26 oktober i Kristianstad.
27 april Silverratten Älmhults MK
31 maj-1juni South Swedish Rally SSR
29 juni Dackefejden Wäxjö MS
10 augusti EC Snapphanerallyt Hässleholms MK
27-28 sept Rally Blekinge Asarum MS Olofströms MK

Vi lovar, är ni där kommer ni inte att missa att Team Ramudden är på plats med ett antal av teamets sex rallyekipage.