Nyheter

Jari Liiten vill försvara guldet i Mekonomen Bergslagsrallyt
Junioren Jari Liiten åkte förra året även skjortan av seniorerna i Rally-SM. Nu siktar han på seger i Mekonomen Bergslagsrallyt.

Redan den 26 januari drar Rally-SM igång med Mekonomen Bergslagsrallyt i Ludvika. Självklart är regerande juniormästaren med, och det i samma team och Peugeot 208 R2 som förra året.

- Känns inte som jag skulle kunna få bättre förutsättningar än de jag har med team Pelle Palmqvist och Yokohama, säger Jari Liiten.

Fjolåret säsong innehöll sex deltävlingar, varav Jari Liiten med co-driver Mikael Kjellgren vann fem. Den gång de misslyckades var när de halkade ner i ett dike och i avsaknad av publik själva fick baxa upp bilen.

- Det tog sin tid och jobbigt var det. Men det gick!

De vann JSM Otrimmat överlägset och hade med årets nya regler även tagit SM-guld i seniorklassen, då dessa slagits ihop.

- Vi siktar på två guld i år!

Säsongen 2019 inledde Liiten och Kjellgren med rallytävlingen Finnskogsvalsen i Torsby, då i en fyrhjulsdriven Mitsubishi Evo 7. Förutom stora problem på första sträckan radade de upp konkurrenskraftiga tider.

- Nu ska det bli riktigt intressant att se hur man står sig i Bergslags. Det är många fler deltagare i år och många har bytt upp sig bilmässigt. Det blir tight, säger Jari Liiten.

Direkt efter Mekonomen Bergslagsrallyt väntar SM-veckan i Sundsvall. Där ska Jari Liiten återigen köra en fyrhjulsdriven bil, en "värsting" i form av en Ford Fiesta R5, i SM-Sprinten.

- Målet är att komma ut i Europa och tävla i framtiden och då behöver jag erfarenhet i fyrhjulsdriven bil, avslutar Liiten som i december var i Frankrike och testade för Sainteloc Racing.

Annemo Friberg