Nyheter

Tom Kristensson och Henrik Appelskog kör VM-Deltävlingen Adac Rallye Deutschland i helgen
Kommande helg kommer Tom Kristensson, SMK Hörby, med codriver Henrik Appelskog, Östergyllens RC, att köra VM-deltävlingen ADAC Rallye Deutschland för Opel Rallye Junior Team. Tävlingen avgörs i sydvästra Tyskland, och startar på torsdag kväll med en kort Superspecialsträcka i St. Wendel, och avslutas på söndag eftermiddag. Då skall man ha avverkat 18 specialsträckor, på totalt ca 330 km, på asfalt och betongvägar.

I samma klass kommer, förutom Toms teamkompis Martins Sesks från Lettland, även ett annat mellanskånskt ekipage att delta, Mats Andersson, Eslövs MK, och Jörgen Jönsson, SMK Hörby, även de i en Opel Adam R2.

- Kul att de kan bli en mellanskånsk fight, säger Tom. Vi och teamet satsar på en topplacering i klassen, men det är en lång och tuff tävling!

- Flera av sträckorna slingrar sig fram i vinodlingarna på sluttningarna till floden Mosel, med tvära hårnålskurvor, där det gäller att inte tappa fart, men med fantastiska vyer över floden, som vi dock inte kan njuta av, eftersom vi måste ha full focus på de luriga vägarna, säger Tom i en paus i rekognoseringen.

På lördagen körs även två sträckor två gånger på det stora militära övningsområdet Baumholder, varav den ena mäter 38 km.

- På denna har jag fått punktering på ena rundan både 2016 och 2017, då jag körde rallyt i Opel Adam Cup, så det skall vi göra allt för att undvika i år.

- Underlaget på sträckan är allt från dålig asfalt till betong, och dessutom är stora delar kantade av s.k. Hinkelstein, stridsvagnshinder i betong, och de skall man definitivt undvika att gå i närkontakt med.

- Överhuvudtaget är det en utmanande och krävande tävling, där vädret kan skifta, men samtidigt en fantastisk upplevelse, med härlig stämning och mycket publik, avslutar Tom innan man fortsätter med dagens "recce".

Direkt från Tyskland beger sig Tom och Henrik till Tjekien och Zlin för den 4:e deltävlingen i Junior EM, Barum Czech Rally Zlin, nästa helg.

Tom Kristensson Motorsport