Nyheter

Sekundfight som vanligt i Sukkacupen. Även i Kopparsvängen.
1300 Rallycup i Kopparberg avlöpte denna sommardag med mycket växlande väder, ömsom sol och ömsom regn.

Det var 14 ekipage som kom till start varav en ungdomsåkare. Tävlingen innefattade 2 sträckor, som var knappa milen och som båda kördes två gånger.

Ny i gänget var Robert och Rickard Anderssons pappa Dan som skulle testa sin appendix K sukka inför Midnattsolsrallyt. I högerstolen hade han fått med sig bilbyggaren Rickard. Även Vesa Kujanpää hade för dagen bytt kartläsare och fått med sig en vettskrämd Robert Bertilsson. Svårt att inte ha kontroll med ratt o gas tydligen. Några ekipage saknades tyvärr.

Redan i noterna stod det klart för alla att det skulle bli snabba sträckor som egentligen inte ger rättvisa för bilarna. Men bara att gilla läget och spotta i händerna.

SS1 skördade bara ett ?offer? och det var Anders Nystedt/Magnus Nilsson som fick bryta pga läckande växellåda.
Snabbast var William Binbach/Victor Johansson som i år verkligen har visat att de är har utvecklats.
Spänningen var olidlig med tiondelsfajt mellan Robin Norling/Mattias Sundström och Andreas Abrahamsson/Tobias Abrahamsson.

SS2 började inte bra för Robert Andersson/Carl-Gustaf Karlsson då en kabel till startmotorn lossnat vilket medförde 10 transportprickar men på sträckan var de snabbast hela 1,4 sekunder före William/Victor.

Nu var det service och både bilar och förare/kartläsare fick snygga till sig inför de två återstående sträckorna som förhoppningsvis inte skulle vara för sönderkörda.

SS3 där Ola Strömberg/Brittmarie Ålund nu fått upp farten och tog sin första sträckseger för dagen tätt följd av Robert/Carl-Gustaf.

Efter ss3 leder William/Victor med två sekunder före Ola/Brittmarie tätt följda av Robert/Carl-Gustaf och Joacim Rydin/Magnus Simensen. Nästa fajt stod mellan Robin/Mattias och Andreas/Tobias

SS4 och nu gäller det. Ola/Brittmarie lyckas även att vara snabbast på denna sträckan vilket medförde en totalseger. Tvåa blev William/Victor och trea Robert/Carl-Gustaf som utan transportprickarna hade vunnit.

Längre ner i fältet visade sig Anton Larsson/Jim Hilmersson spurtsnabbast och gick till slut förbi Vesa/Robert.

Vår ungdomsåkare Hugo Johansson/Tommy Svensson plockade full pott bland våra ungdomsåkare.

Härlig tävling där alla (utom Anders/Magnus) kom i mål med någorlunda hela bilar. Dan Andersson ser nu fram emot Midnattsolsrallyt och övriga ekipage Slottssprinten som går av stapeln med både bra rally och en häftig fest den 14 juli.