Nyheter

Rally Sweden har startat för Mattias Adielsson
VM-tävlingen Rally Sweden har startat för landslagsföraren Mattias Adielsson och Andreas Johansson som tävlar för Pontus Tidemand Racing med en Skoda Fabia R5. Första sträckan som är en kort publiksträcka har avgjorts på travbanan i Karlstad inför storpublik. Adielsson har åttonde tid i WRC2 tre sekunder efter ledande Pontus Tidemand.

- Vi är i gång, det känns skönt. Jag försökte vara lite försiktig på sträckan, det är ju dumt att ta för stora risker på en så kort sträcka. Vi ser fram mot morgondagen, det gäller att hålla koncentrationen uppe hela dagen och ge sitt yttersta. Varje sekund kommer det att vara kamp om, säger Mattias Adielsson.

Rally Swedens längsta etapp avgörs under fredagen som bjuder på sju specialsträckor. Sträckningen är i västra Värmland med några avstickare in i Norge. Även tävlingens längsta sträcka, Svullrya 24,88 km kommer att köras två gånger. Adielsson kommer att gå ut som bil 25 under fredagen. Torsdagen började med den obligatoriska shakedown, en kortare sträcka där teamen har chansen att göra ett sista test av bilen inför tävlingen. Adielsson var snabbast av WRC2 bilarna på morgonen.

- Vi tar med den känslan till fredagen. Vårt mål är att vara bland de fem bästa i WRC2, skulle vi klara det är vi riktigt nöjda, avslutar Mattias Adielsson.

Urban Andersson