Nyheter

Bergslagsrallyt 1300RallyCup
Då var det äntligen dags för 1300RallyCup gänget att få testa på vintervägarna 2018. Skutskärsratten flyttades pga uteblivet vinterväder så därför blir Lördagens Bergslagsrallyt i Ludvika årets premiärtävling. 205km totalt varav 97km är fördelat på 4st specialsträckor och på sträcka 2 avverkar vi nästan hälften av tävlingen då den mäter 47km bara den.

Intresset för cupen håller i sig, 22st bilar totalt och extra roligt blir det när man tittar i anmälningslistan och hittar två ungdomsåkare, Hugo Johansson och Oscar Packalén har införskaffat sig varsin sukka och det ska bli roligt att se vad dom kan hitta på i ungdomsklassen. Hugo går ut först av alla och Oscar startar sist i den klassen, därefter följer seniorcupen där Robert Andersson startar först som följd av att han vann cupen 2017, han kommer dock få kämpa hårt för att göra om den bedriften i år. Bakom följer namn som Ola Strömberg, Joakim Rydin, Marcus Morén och längre ner i startfältet eftersom båda haft ett litet uppehåll från cupen hittar vi Jan-Erik Eriksson, vinnaren från 2015 och 2016 och Rickard Andersson som tog hem cupen 2014. Det kommer bli stentufft på lördag och det är väldigt svårt att tippa vinnaren.

HiQ och Lars Stugemo är tävlingssponsor för dagen och vi i 1300Rallycup vill tillsammans med Lars att alla i rallysverige likt förra året går in och hjälper oss att bidra mot cancern. Alla känner någon som drabbats och mer pengar behövs till forskning. Följ länken nedan eller surfa in på www.1300rallycup.se och klicka på barncancerfondens logga.

https://www.barncancerfonden.se/rally-mot-cancer4

Ni kommer att kunna följa tävlingen via www.raceconsulting.se men även via den fantastiska rallyradion, Sebastian Bourghardt, Sofie Lundmark och Stefan Sollenfelt tar dig genom sändningen som startar 10.55. Lyssna via SBFplay.se, Rallyradion.se eller i appen SBFPLAY Radio.