Nyheter

SydSvenska Mästerskapet i rally återuppstår.
Efter långt tänkande har tanken blivit verklighet.
Detta är en första presentation hur och varför man återupplivar SydSvenska Mästerskapet i rally.

Efter 9 år med Sydsvenska Rallycupen upplever Jag att det kanske behövs någonting nytt i SydSvensk Rallysport.
Jag ser också ibland det stora steget för några mellan att köra Cupen och sen ta steget till att köra SM.

Får synpunkter om att SM är för dyrt och tar för lång tid. Därför kände Jag att tiden var rätt att få till ett samarbete mellan SSRC och SM, för de klasser som har en möjlighet att köra SM, ett steg i att höja nivån ytterligare i sydsvensk rallysport.

Med att få till ett mästerskap med 3 stycken av bra distriktstävlingar och de 2 SM-tävlingar som körs här Södra Sverige tror Jag att man hittar ett antal tävlande som kanske att detta är ett mästerskap som passar dem behöver få någonting nytt att köra för.

Att köra Mästerskapet med 2 SM- tävlingar är ju också ett bra sätt för yngre tävlande att känna på hetluften i SM på hemmaplan innan man tar steget fullt ut.

Får ju till mig att SSRC har för många tävlingar, svårt att kombinera med SM, för tävlande från andra distrikt blir det kostsamt med så många tävlingar att transportera sig ner till Södra Sverige..

SSRC.
SSRC kommer fortsätta som vanligt och kommer att köra helt efter den plan som presenterades på avslutningen i Hovmantorp.

Sydsvenska Mästerskapet som går parallellt med cupen men Vi vässar 3 stycken tävlingar lite extra med Mästerskapet.

Vi har skapat en serie för de som kanske vill köra färre tävlingar om året, för dem som känner att man skulle vilja köra någon SM-tävling,

För dem som kör SM och vill kombinera med några tävlingar mellan SM-tävlingarna.

Klasser i mästerskapet.
Mästerskapet kommer att köras i 4 klasser: 4WD, trimmat 2WD i FWD och RWD och R2.

Lars Gren har lovat hjälpa till med fördelningen av poängen, och ett närmare och mer detaljerat regelverk kommer att publiceras under närmsta framtiden.

Södra Sverige kommer att ha dubbla SM-tävlingar några år framöver och då känns det rätt att prova en sån här modell.

Mästerskapet kommer att starta i SilverKongen för att fortsätta med SSR lustigt nog med samma ort som start och målplats, fortsätter med Skilling 500 i slutet av juni, för att återigen köra SM med Hässleholm och Snapphanerallyt som värd i mitten av augusti.

Avslutningen körs i Blekinge och kanske som en "förtävling" för några till 2019-års nya SM arrangör Rally Blekinge.

Anders Martinsson