Nyheter

Lejonen landar i Sydafrika för Peugeot 208 WRX-ernas sista vers 2017
Deltävling #12 - Kapstaden, Sydafrika

Årets FIA World Rallycross Championship närmar sig sitt slut och mästerskapet gör sitt allra första besök i Sydafrika. Team Peugeot Hansen hoppas att avsluta året i Kapstaden med stil den 11-12 november. Sébastien Loeb, Timmy Hansen och Kevin Hansen har två mål inför säsongens final: att vinna och att säkra andraplatsen i Team-VM 2017.

Team Peugeot Hansen och deras medtävlare kommer att mötas på en specialbyggd bana på Killarney Raceway, drygt 2 mil norr om Kapstaden. Faktum är att vid Afrikas sydligaste stad höjer sig Lejonklippan, en del av det berömda Taffelberget. Vi ser detta som ett gott tecken.

Med nio platser på podiet av elva möjliga i årets mästerskap har nu Team Peugeot Hansens tre förare siktet inställt på att lägga till en seger i den sista deltävlingen i Sydafrika. Samtidigt har Sébastien Loeb och Timmy Hansen uppdraget att säkra ställningen som tvåa för Team. Det svenskfranska laget ligger 28 poäng före sin närmaste motståndare.

Sedan 2014 fortsätter FIA World Rallycross Championship att sprida arrangemangen geografiskt. Efter deltävlingar i Europa, Amerika och Asien, gör motorsportens tuffaste serie nu sitt första stopp i Afrika, en kontinent som oftast betytt framgång för Peugeot genom åren. Peugeots fordon marknadsförs också i Sydafrika och tidigare i år skrevs ett samarbetsavtal mellan PSA och VT Holdings för att ytterligare stärka ställningen på marknaden.

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Det är först när vi är där i Kapstaden som vi kommer att få en riktig uppfattning om platsen. Vi kommer att se och förstå detaljer som kvalitén på asfalten och konditionen på gruspartiet. Och med det sagt har jag bara positiva vibbar om Kapstaden. Tävlingsledningen säger att detta kan bli årets bästa race, så vi är mycket förväntansfulla inför den första VM-deltävlingen i Afrika."

Sébastien Loeb (förare Peugeot 208 WRX #9)
"Jag kan knappt vänta på att få se den nya banan och upptäcka ett nytt land. Mina erfarenheter av Afrika är hittills begränsade till Safarirallyt i Kenya, som är ett starkt minne, samt cross-countryrally i Rallye du Maroc. Jag förmodar att Sydafrika är annorlunda och jag är spänd inför att se vad 2017 års VM-final ger mig för chanser. Jag är laddad för finalen och mitt mål är att försöka vinna."

Timmy Hansen (förare Peugeot 208 WRX #21)
"Allt det nya kring resan till Sydafrika är nytt även för mig, från banan till själva landet och även kontinenten. Jag hoppas jag lyckas hitta rätt inställning på bilen snabbt så jag kan göra mitt bästa jobb. När jag kom tvåa i Estering, kände jag att jag måste vara lite mera avslappnad, men jag känner mig rätt lugn inför årets sista tävling."

Kevin Hansen (förare Peugeot 208 WRX #71)
"Den här banan kommer att vara ny för alla. Jag hoppas den passar Peugeot 208 WRX och allra helst 2016-versionen. Jag hoppas också att jag kommer till final igen, som i Estering. Tack vare mina starka resultat i Tyskland, är jag ganska lugn och ser fram emot säsongens final."

STÄLLNINGEN

POÄNGSTÄLLNING efter deltävling #11
Förare:

1. Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo GTI), 286 poäng
2. Petter Solberg (Volkswagen Polo GTI), 234 p
3. Mattias Ekström (Audi S1), 233 p
4. Sébastien Loeb (Peugeot 208 WRX), 204 p
5. Andreas Bakkerud (Ford Focus RS), 179 p
6. Timmy Hansen (Peugeot 208 WRX), 175 p
7. Toomas Heikkinen (Audi S1), 118 p
8. Ken Block (Ford Focus RS), 101 p
9. Kevin Hansen (Peugeot 208 WRX), 101 p
10. Kevin Eriksson (Ford Fiesta), 94 p

Team:

1. Volkswagen PSRX, 496 poäng
2. Team Peugeot Hansen, 379 p
3. EKS Audi, 351 p
4. Hoonigan Racing Division, 280 p
5. MJP Racing Team Austria, 194 p