Nyheter

Tuff kamp i Natta
Det kommer att bli en hård o tuff kamp när finaltävlingen i Svenska Rallycupen avgörs i Västra Östergötlands MK;s regi.

Från Skänninge tidig förmiddag på lördag kommer närmare 180-tal förare från hela landet ge sig ut i södra delen av länet och avverka sex specialsträckor av olika svårighetsgrad innan de återvänder till målplatsen i Skänninge på eftermiddagen.

Först i rallyspåret är våra ungdomar som visar upp sina färdigheter med en rallybil för att de följs av 4 wd klassen där troligen totalsegraren återfinns i Elektrikerna Marknadsnatta.

Bland de 30 talet som drivs på alla hjulen återfinns de två som toppar cupen Tobias Johansson, Ludvika och Patrik Åkerman Ljusdals MK.
Den som vunnit tävlingen flest antal gånger Mjölbyföraren Jari Saarinen kom med en anmälan mot slutet. Det blev inte en Mitsubishi som har ett antal segrar i utan säkert den häftigaste bilen i tävlingen en Citroen DS3 R5. Bilen kommer till Sverige dagen innan start så han hoppas de hinner få någon träningsmil i kroppen innan start.

Katrineholms Fredrik Eriksson är redan klar seger herre i cupens 2 wd kommer till start och får bära favoritskapet där. Han skall dock inte vara säker på detta då det finns ett gäng potenta Volvoåkare som vill tvåla till sörmlänningen.

Thomas Godhe