Nyheter

Med Peugeot 208 WRX mot nya pallchanser i Tyskland
Efter de konkurrenskraftiga prestationerna för fjorton dagar sedan i Lettland, siktar nu Peugeot 208 WRX-förarna på att ta med samma körkänsla till den 11:e och årets näst sista deltävling i 2017 FIA World Rallycross Championship på Estering Circuit i Buxtehude den 30 september-1 oktober. Målet är förstås att kämpa om översta pallplatsen.

Vid förra tävlingen i Riga hade Team Peugeot Hansen en av sina bästa tävlingar där alla tre förarna, Timmy Hansen, Kevin Hansen och Sébastien Loeb, var topp-åtta efter kvalen.

Sedan besöket i Riga har teamet organiserat ett test för att ytterligare finjustera inställningarna på Peugeot 208 WRX.

De enastående racen i Lettland för Kevin Hansen, har gjort honom än mer beslutsam att ta sin Peugeot 208 WRX 2016 till finalen på den tyska banan. En bana han är mycket förtjust i.

KOMMENTARER

Kenneth Hansen (Teamchef)
"Estering Circuit är unik och ger inget utrymme för misstag eftersom vallarna och murarna ligger nära banan runt nästan hela varvet. En annan sak är depån, som inte bara är rätt liten utan också placerad på innerplan. Tävlingarna brukar vara dramatiska och banans utformning är svårbedömd för de som jobbar i spotterstornet, så vad som helst kan hända. Men man är sin egen lyckas smed och man måste spela korten väl. Vi lyckades med detta för två år sedan då Davy Jeanney vann och avsikten är att göra vårt allra bästa för att nå samma mål även denna gång."

Sébastien Loeb (förare Peugeot 208 WRX #9)
"Starterna är särskilt viktiga på den här banan och jag tycker det är just där vi förbättrat oss på sista tiden, det lovar gott. I rallycross kan vad som helst hända så vi kommer bara att försöka vara lika konkurrenskraftiga som vi varit de senaste tävlingarna."

Timmy Hansen (förare Peugeot 208 WRX #21)
"Eftersom min bakgrund är banracing, är banan i Buxtehude en av de största utmaningarna jag möter varje år. Banan är rolig eftersom man sladdar en hel del, men det är inget jag gör naturligt. Jag är mera van att vänta med att bromsa så sent som möjligt och ta det snävast möjligt. Här däremot måste jag göra tvärtom! Den första kurvan är den tuffaste på hela säsongen och vad som helst kan hända. Det här är en bana som brukar bjuda på en del överraskningar?"

Kevin Hansen (förare Peugeot 208 WRX #71)
"Jag älskar Buxtehude eftersom den kräver full kontroll. Det är en rejäl, hoppig och grusig rallycrossbana och det brukar bli en del brottning i första kurvan. Det gick bra för mig där förra året då jag gjorde min bästa prestation i Supercar. Jag kom tvåa i min semifinal och sen fyra finalen! Jag ser fram emot att tävla här igen och jag kommer att göra allt för att återigen kvalificera mig för final."

Susann Hansen