Nyheter

1300 Rallycup i Badhotellet
Festligt värre var det i Tranås i Lördags när Badhotelletrallyt gick av stapeln. Till och med vaktparaden gjorde en sväng förbi startplatsen just innan Sukkorna skulle ta sig an de sex sträckorna. Ett lätt duggregn gjorde att det definitivt inte skulle bli problem med damm. Istället blev det nog lite halare för alla deltagare.

Arrangörerna Gränna MK och Team Skogsåkarna hade inte bara lagt stor omsorg i att hitta kanonvägar. Man hade även lagt ner ett grymt jobb på att dels marknadsföra sin tävling men även att göra en massa kringevent och ”det där lilla extra”. T.ex. hade man engagerat Världens starkaste man: Magnus Samuelsson som föråkare och prisutdelare. Självklart provsatte han en av cupens små Suzukis. Han kom ?om än med visst besvär- både i och ur.

Vi i 1300 rallycup undrar bara hur ni arrangörer orkar? STOR ELOGE till alla inblandade i detta fantastiska gäng!! (sex sträckor kräver många funktionärer).

Tävlingsmässigt i vår cup så var det Joacim Rydin/Magnus Simensen som trots i egenskap av tabelletta gå ut först i rullgruset satte alla på plats med att vara snabbast på SS1, men tätt följda av juniorledarna Marcus Morén/Robin Hallman tiondelen efter. Trea ytterligare ett duktigt juniorekipage bestående av Mattias Lagström/Rickard Forsell. Det skulle visa sig handla om tiondelarna hela denna dag.Två ekipage fick kasta in handskarna pga tekniska problem. Elva fanns nu kvar.

SS2 var milen lång och rallyts längsta. Men en mil kan vara lång i Småland. Marcus och Robin fortsatte med sitt imponerande tempo. Nu nio tiondelar före tabelltvåan Robert Andersson/Carl-Gustaf Karlsson. Tydligen behövdes bara en kort SS för att köra in sig på den nya bilen. Så nu var de åxå med i matchen. Trea återigen ”Laggen” med Robin Norling/Mattias Sundström bara två tiondelar bakom. Rydin fick läckage på en bromsslang och tappade hela sju sekunder (vilket är en evighet i Sukkasammanhang) och var sjua på sträckan. Därmed tappade de viktiga SS-poäng. Morén hade nu tagit hand om ledningen 2,4 sekunder före Lagström.

SS3 var nästan lika lång och skulle köras innan nästa service. Här vaknade gubben och gumman Strömberg/Ålund till och använde minst tid med Robert Andersson och Marcus Morén flåsandes i nacken.
Vid andra servicen var ställningen följande:


Marcus Moren/Robin Hallman B (J)

16:48,0

Ola Strömberg/Brittmarie Ålund A   

16:49,3

Mattias Lagström/Rickard Forsell A (J)

16:52,3

Robert Andersson/Carl-Gustaf Karlsson A

16:52,6

Joacim Rydin/Magnus Simensen A

16:56,3

Robin Norling/Mattias Sundström A (J)

16:58,3

Willian Binbach/Thomas Binbach C (J)

17:10,5

Andreas Abrahamsson/Tobias Abrahamsson A

17:16,0

Adam Carlsson/Jens Jakobsson C (J)

17:28,9

Mikael Gille/Henrik Lundh B

17:58,9

Anders Nystedt/Björn Wulff A

18:38,4

Ytterligare tre SS återstod inklusive en service. Där hade naturligtvis tider jämförts? Nu skulle det laddas.

De fem i täten tog sig i mål inom fyra sekunder på SS4. Ännu tätare var det bland de efterföljande ekipagen styrda av: William Binbach, Robin Norling, Andreas Abrahamsson och Adam Carlsson där det endast skiljde fem tiondelar.

SS5 innehöll ungefär samma scenario. Tempot högt uppskruvat på de fantastiska vägarna. Bör tilläggas att det trots duggregnet var väldigt mycket åskådare ute i skogen. Sen var det dags för en sista service på den välordnade centrala serviceplatsen i Aneby.
Vid sista servicen före sista och avgörande sträckan var ställningen följande:


Ola Strömberg/Brittmarie Ålund   

19:50,3

Marcus Moren/Robin Hallman

19:50,0

Robert Andersson/Carl-Gustaf Karlsson

19:54,2

Mattias Lagström/Rickard Forsell

19:57,4

Joacim Rydin/Magnus Simensen

20:01,3

Robin Norling/Mattias Sundström

20:07,2

Andreas Abrahamsson/Tobias Abrahamsson

20:24,9

William Binbach/Thomas Binbach

20:19,0

Adam Carlsson/Jens Jakobsson

20:37,9

Mikael Gille/Henrik Lundh

21:16,6

Anders Nystedt/Björn Wulff

22:00,1

På SS6 satsade juniorerna Morén/Hallman allt men Ola och Brittmarie höll emot och kunde bärga segern om än med knapp marginal. Rydin med någorlunda fason på bromsarna lyckades nästan hala in Lagström/Forsell. En tiondel fattades till lika. William och pappa Thomas hade en riktig ahaupplevelse när de sladdade in i ett träd. En tappad placering var nog inget man grämde sig över särskilt mycket efter den smällen. Som tur var så tog den bakom bakhjulet men mycket plåtjobb kommer det bli innan finalen i Örebro om två veckor. Marcus och Robin säkrade i och med detta i princip Juniorcupsegern. Faktiskt har de även en liten chans att knipa en pallplats i den ”stora” cupen. I toppen av tabellen har det nu kastats om en del och poängdifferenserna har minskat ytterligare. Allt är dukat för en rafflande finaltävling i SMK Örebro´s Rikspokalen den sjunde oktober.


Ställningen i mål:
Ola Strömberg/Brittmarie Ålund   


29:31,5

Marcus Moren/Robin Hallman

29:32,9

Robert Andersson/Carl-Gustaf Karlsson

29:40,4

Mattias Lagström/Rickard Forsell

29:49,8

Joacim Rydin/Magnus Simensen

29:49,9

Robin Norling/Mattias Sundström

30:01,7

Andreas Abrahamsson/Tobias Abrahamsson

30:35,9

Adam Carlsson/Jens Jakobsson

30:43,9

William Binbach/Thomas Binbach

31:22,3

Mikael Gille/Henrik Lundh

31:46,8

Anders Nystedt/Björn Wulff

32:46,1


Mer info och tabellställning finns på www.1300rallycup.se Vi finns även på facebook.


1300 RallyCup. Mycket Rally för Pengarna.